Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brzo zabili dva gola

VIDEO Slaven slavio u derbiju začelja Prve HNL: Na kraju susreta došlo do žestokog naguravanja, sudac pokazao crveni

Hrvatski Dragovoljac i Slaven Belupo otvorili su 16. kolo Prve HNL u kojem su gosti slavili sa 2:1.

U prvoj utakmici 16. kola HT Prve lige nogometaši Slaven Belupa su kao gosti u Zagrebu svladali Hrvatski dragovoljac sa 2:1 (2:0).

Slaven Belupo je poveo već u 3. minuti pogotkom Antonija Boseca, a Ivan Krstanović je u 10. minuti realizirao kazneni udarac za prednost gostiju od 2:0. Hrvatski dragovoljac je smanjio zaostatak u 73. minuti, kad je sa bijele točke precizan bio Valentino Majstorović.

Za goste iz Koprivnice ova utakmica Prve HNL nije mogla bolje početi. U trećoj minuti je lopta došla do Antonija Boseca u kaznenom prostoru. Desni bočni igrač Slavena je jednim driblingom došao do prostora za udarac lijevom nogom, a sa osam metara je pogodio suprotni kut za vodstvo gostiju.

Bosec zabija za vodstvo Slaven Belupa

Inicijativa momčadi Zorana Zekića nastavljena je i nakon pogotka pa je u 10. minuti nakon prekršaja na Zvonareku u kaznenom prostoru Mario Zebec dosudio kazneni udarac. Redoviti izvođač Ivan Krstanović bio je precizan i svojim 113. pogotkom u Prvoj HNL udvostručio prednost Koprivničana.

113. pogodak Krstanovića u 1. HNL

Mogao je Slaven Belupo postići još pokoji pogodak, a najbliže mu je došao 16-godišnji Lovro Zvonarek u završnici prvog poluvremena, kad na ubačaj Krstanovića nije uspio poslati loptu u mrežu sa dva metra. Njegov je udarac obranio domaći kapetan Zvonimir Šubarić.

U prvom dijelu su nogometaši Hrvatskog dragovoljca ostali bez ijednog udarca, dok su gosti imali 10 udaraca od čega je osam išlo unutar okvira.

gol expired VIDEO Krstanović nastavlja ispisivati povijesne stranice Prve HNL: Ispred njega su samo dvije nogometne ikone divider

U drugom dijelu su Koprivničani odlučili čuvati stečenu prednost pa je domaća momčad zagospodarila terenom. Kontinuirani napadi urodili su plodom. Nakon konzultacije s VAR sobom, sudac Zebec je dosudio kazneni udarac za Hrvatski dragovoljac, a u 73. minuti je siguran izvođač bio Valentino Majstorović.

Majstorović zabija s bijele točke

Na nesreću domaće momčadi, do kraja utakmice nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vratara Koprivničana Ivana Čovića pa je Slaven Belupo s punim plijenom otišao iz Kranjčevićeve i stvorio zalihu od šest bodova u odnosu na Hrvatski dragovoljac u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu.

U 85. minuti susreta opasno je zaiskrilo među igračima obje momčadi, došlo je do naguravanja zbog čega je Mario Zebec podijelio tri žuta kartona i drugi žuti Andreju Lukiću iz Hrvatskog dragovoljca.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider