Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oproštaj od naslova?

Hajduk nije uspio pobijediti Slaven, nisu zabili čak ni gol: Šanse za naslov sve su manje

Hajduk nije uspio pobijedio Slaven Belupo u Koprivnici i tako uvelike smanjio šanse u borbi za naslov prvaka.

U 32. kolu HT Prve lige Slaven Belupo i Hajduk odigrali su 0:0 u Koprivnici. Splićani su trebali sva tri boda kako bi zadržali šanse u borbi za naslov, no nisu uspjeli uzeti puni plijen na, opet se pokazalo, za Bijele često neugodnom gostovanju.

Sada su šanse za naslov u posljednja četiri kola za Splićane opet smanjene, naročito ako Dinamo uzme puni plijen od 19 sati kod Gorice.

Hajduk je pobjedom mogao preskočiti Osijek i probiti se nakon dugo vremena čak na drugo mjesto na ljestvici Prve HNL, no čini se kako je pobjeda u derbiju protiv Dinama prošle srijede uzela preveliki danak.

Derbi očito skupo koštao Hajduk

Bijeli su veći dio utakmice izgledali nemoćno protiv momčadi Zorana Zekića, a u prilopg tome išli su i brojni izostanci najvažnijih igrača poput Marka Livaje i Nikole Kalinića zbog žutih kartona, Sahitija zbog bolesti te Vukovića i Grgića zbog ozljeda.

Valdas Dambrauskas bez svih ovih izostanaka ipak nije uspio spremiti momčad koju je imao na raspolaganju za novu pobjedu u istom tjednu. Hajduk je bio bezidejan, a kada su se gosti i našli u pokojoj prilici neprecizni su bili Ljubičić i Melnjak koji je pogodio gredu.

Tko će osvojiti naslov hrvatskog prvaka?

Ukupno glasova:

Puno kornera, ni jedan gol

U 16. minuti Mikanović je prošao po desnoj strani i uputio dobar ubačaj na bližu vratnicu, gdje je Slovenac Jan Mlakar zahvatio loptu, ali je ona prošla malo pokraj suprotne vratnice. Bila je to prva od dobrih Hajdukovih prilika u prvom poluvremenu.

Nije ni Slaven Belupo bio bezopasan, ali je domaćim nogometašima nedostajalo preciznosti kod završnog dodavanja, kojim bi se doveli u situacije da zaprijete Lovri Kaliniću.

Greda Melnjaka

Hajduk je najbliže pogotku bio u 32. minuti, kad je Krovinović izveo udarac iz kuta, a Melnjak udarcem glavom pogodio gredu, da bi se lopta od vratara Suška sretno odbila u korner.

U nekoliko situacija su gostujući udarci završavali u bloku Koprivničke obrane. Najviše je obećavala situacija u 43. minuti, kad se Biuk probio po lijevoj strani, zavrnuo u sredinu, ali je Ljubičićev udarac blokiran. O Hajdukovoj nerealiziranoj nadmoći u prvom dijelu najbolje je svjedočio podatak o čak 12 udaraca iz kuta, dok su domaćini izveli samo jedan.

Potpuni pad gostiju u nastavku

Nogometaši Slaven Belupa su na prvi udarac unutar okvira čekali do 59. minute. Iz kaznenog prostora ga je uputio Mario Marina, ali je lopta išla ravno u ruke dobro postavljenog Kalinića. Isti je igrač okušao svoj udarac i u 66. minuti, ali u njemu nije bilo dovoljno snage da bi ugrozio Hajdukovog čuvara mreže.

Već u sljedećoj akciji Hajduk je prvi put u drugom poluvremenu natjerao Suška na intervenciju. Mlakar je sa 20-ak metara pucao pod gredu, a domaći vratar efektnom paradom spriječio pogodak.

To se na kraju pokazalo najopasnijom prijetnjom gostujuće momčadi u drugom poluvremenu.

 

Tablica Prve HNL:

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider