Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabio pa promašio penal

Hajduk sredio Goricu i smanjio zaostatak za Dinamom, Livaja neće igrati iduću utakmicu!

Hajduk je pobijedio i nastavio crni niz Gorice u SuperSport HNL-u.

Nogometaši Hajduka pobijedili su Goricu s 3:1 u odgođenom susretu 4. kola SuperSport HNL-a na Poljudu uz dva pogotka prvog strijelca lige Marka Livaje koji je time došao do deset ligaških golova.

Prvi pogodak Livaja je zabio u 2. minuti, a potom iz jedanaesterca u 59. za tadašnjih 2:1. Splitsku pobjedu je potvrdio Chidozie Awaziem u 72. minuti, dok je jedini strijelac za goste bio Tyrese Francois u 9. minuti.

Hajduk je imao savršeno otvaranje utakmice. Poveo je već u 2. minuti, ali mnogo toga je u svemu napravio gostujući igrač Jovičić koji je grubo pogriješio, a poklon je iskoristio najbolji prvoligaški strijelac Marko Livaja koji je zabio za 1:0.

No, Splićani nisu ostali dužni te su darovima uzvratili suparniku. Splitska obrana u 9. minuti je zbunjeno reagirala u više navrata, a brzi Francois je sve pratio, iskoristio pogreške i lijepo završio akciju za 1:1.

U ostatku prvog poluvremena Hajduk je imao prividnu inicijativu. Više je držao loptu u svojim nogama, pokušavao napadati i prijetiti, no sve je to više izgledalo na mučenje nego li na pravu dominaciju.

Awaziem zabio četvrti gol za Hajduk

Na startu drugog poluvremena Stipe Biuk se našao u dvije prilike, no oba puta je jednako tako daleko ostao od pogotka za 2:1. Hajduk je ipak poveo u 59. minuti te je opet strijelac bio Livaja, ovaj put s 11 metara. Svemu je prethodilo igranje rukom Jovičića.

gol expired HNS drakonski kaznio Hajduk: Splićani zbog derbija moraju platiti 110.000 kuna! divider

Livaja je prevario Banića koji je imao loptu na rukama, s tim da je 15. listopada, tada u Velikoj Gorici, golman Gorice obranio jedanaesterac najboljem strijelcu Hajduka i HNL-a.

Drugi pogodak i novo vodstvo napokon je opustilo igrače Hajduka koji su do kraja ogleda na pravi način dominirali i stvorili niz dobrih prilika. Ubrzo nakon 2-1 Krovinović je žestoko pogodio gredu udarcem s više od 20 metara, ali je u 72. minuti, nakon kornera, Awaziem bio najviši u skoku te je glavom pogodio za 3:1.

Livaja zabio pa promašio jedanaesterac

Livaja je u 91. minuti mogao zabiti i svoj treći pogodak na susretu. Dosuđen je novi jedanaesterac za Hajduk, ali je hrvatski reprezentativac 'panenkom' prebacio gostujuća vrata.

Samu završnicu gosti su odigrali s desetoricom jer je u 85. minuti, zbog igranja rukom, crveni karton dobio Korca.

Uz utakmicu više Hajduk je došao vodećem Dinamu na pet bodova minusa. Gorica je upisala jubilarni deseti poraz. Ostala je posljednja i ima šest bodova manje od pretposljednje Rijeke.

Za kraj dodajmo da će Marko Livaja, zbog trećeg žutog kartona, propustiti dvoboj protiv Lokomotive, koji se igra u nedjelju u Kranjčevićevoj.

Od zaostalih utakmica ostala je još tek jedna, ona u Puli između Istre 1961 i Dinama (12. kolo).

Tablica HNL

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider