Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potez za pamćenje

Hajduk prvi put srušio Goricu: Proradio Jairo, Juranović zabio najljepši gol u karijeri

Nogometaši Hajduka su u susretu 5. kola Hrvatski Telekom Prve lige na svom terenu svladali Goricu s 3-0 (1-0).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvostruki strijelac za Splićane bio je Jairo (30, 67), a konačni rezultat sjajnim solo-prodorom postavio je kapetan Juranović (69).

Bila je ovo prva pobjeda Hajduka protiv Gorice u njihovom petom međusobnom susretu u HNL-u.

Hajduk je od samog početka susreta bio bolji suparnik, a terensku nadmoć okrunio je pogotkom u 30. minuti. Jairo je izvršio pritisak na posljednju liniju Gorice, pridružio mu se i Hamza koji je osvojio loptu na 30-ak metara od gola gostiju i zatim lijepo proigrao brazilskog napadača koji je s vrha kaznenog prostora pogodio mrežu.

U 59. minuti susreta Gorica je ostala s igračem manje jer je zbog drugog žutog kartona isključen Ndiaye, a Hajduk je brojčanu prednost znao iskoristiti.

Caktaš je u 67. minuti lijepo proigrao Eduoka, pokušaj Nigerijca d desnog krila Kahlina je uspio obraniti, ali lopta se odbila do Jaira, koji je koncentrirano pratio akciju i po drugi se put upisao u strijelce.

Najljepši trenutak dvoboja dogodio se u 69. minuti kada je Juranović prihvatio loptu točno na sredini igrališta i krenuo u siloviti prodor, obišao trojicu suparničkih igrača i pogodio suprotni kut.

Hajduk je sada drugi na ljestvici s 12 bodova, jednim manje od vodećeg Dinama, a tri više uz utakmicu više od treće Rijeke, dok je Gorica peta sa sedam bodova.

Na stadionu Poljud sudio je Vidulin iz Kanfanara.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider