Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lokomotiva se vratila

VIDEO Gorica ispustila dva gola prednosti u teškim uvjetima: Pogledajte kako izgledaju golovi u magli

U susretu 16. kola HT Prve lige Gorica i Lokomotiva su odigrali 2:2 u Velikoj Gorici.

Nogometaši Gorica i Lokomotive odigrali su 2:2 (2:1) u susretu 16. kola HT Prve lige na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, a gosti su u teškim uvjetima uspjeli nadoknaditi dva pogotka zaostatka i tako osvojiti bod.

Gorica je povela već u 2. minuti susreta Prve HNL pogotkom Tonija Fruka, a na 2:0 je u 24. minuti povisio Jurica Pršir. Lokomotivin zaostatak je u 34. minuti smanjio Ibrahim Aliyu, a za konačnih 2:2 strijelac je bio Josip Pivarić i 60. minuti.

S obzirom na teške uvjete, maglovito i hladno vrijeme, nogometaši Gorice i Lokomotive odigrali su dinamičan i dopadljiv dvoboj, koliko je to moglo biti vidljivo.

Sjajno otvaranje domaćoj momčadi osigurao je Toni Fruk pogotkom već u 2. minuti dvoboja u Velikoj Gorici. Primio je loptu malo iskosa s lijeve strane kaznenog prostora i preciznim udarcem lijevom nogom pogodio suprotan kut gola. Ivan Nevistić se ispružio koliko je mogao, ali nije uspio zaustaviti loptu nakon preciznog i snažnog udarca.

Pogodak Fruka za vodstvo Gorice

U 24. minuti novo veselje domaćima donio je Jurica Pršir svojim prvim pogotkom u prvoligaškom društvu. Junior je ubacio u kazneni prostor, a Pršir je glavom uspio prebaciti Ivana Nevistića koji je samo pogledom uspio ispratiti kako se lopta od njegove desne vratnice odbija u mrežu.

Pršir povećava vodstvo

Dva gola prednosti činila su se kapitalnom prednošću u postojećim uvjetima. No, već u 34. minuti "lokosi" su prepolovili svoj zaostatak. Miličevićev ubačaj u kazneni prostor odlično je pratio Ibrahim Aliyu i pogodio uz desnu vratnicu pokraj nemoćnog domaćeg vratara Dominika Kotarskog.

Aliyu smanjuje prednost Gorice

Gorica je u prvom poluvremenu ostavila dojam konkretnije i opasnije momčadi, ali su u drugom dijelu uloge zamijenjene, kad je magla postala još gušća i uvjete pretvorila gotovo u neregularne. Iz jedne od brojnih akcija u drugom dijelu gosti su došli do izjednačenja u 60. minuti.

Strijelac Aliyu je ušao po desnoj strani i oštro ubacio prema sredini. Kotarski je uspio okrznuti loptu, ali je na nju prvi natrčao Josip Pivarić i desnom nogom pogodio nebranjenu mrežu.

Pivarić zabija za izjednačenje

Još nekoliko prilika imali su gostujući nogometaši, ali je rezultat do kraja utakmice ostao nepromijenjen.

Tako je Lokomotiva sa 22 boda ostala na petom mjestu Prve HNL, a s istim brojem bodova Gorica je šesta. Vodeći Osijek ima 31 bod. Rijeka je na 30 bodova uz utakmicu manje, a Dinamo je treći sa 28 bodova. Hajduk je četvrti sa 24 boda.

Utakmicu u Velikoj Gorici sudio je Dario Bel iz Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider