Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliko slavlje

PSG izbacio Bayern iz Lige prvaka: Bavarcima trebao samo gol za prolaz u polufinale

Bayern je branio naslov prvaka, ali ispada već u četvrtfinalu.

Nogometaši PSG-a izborili su plasman u polufinale Lige prvaka premda su u uzvratnom susretu četvrtfinala izgubili u Parizu od Bayerna sa 0:1. No francuski je prvak u Münchenu pobijedio s 3:2 pa ide dalje zbog više postignutih golova u gostima.

Pobjedu je Bavarcima donio Maxim Choupo-Moting golom u 40. minuti, ali na kraju su se radovali Francuzi uzvrativši Bayernu barem malo za lanjski poraz u finalu Lige prvaka.

gol expired Modrić uoči velikog uzvrata razgalio navijače Reala: "Ne mogu reći više od toga, ali..." divider

PSG je s mnogo manje stresa mogao proći dalje, no Brazilac Neymar je u 37. minuti pogodio gredu, u 39. minuti stativu te promašio još dvije sjajne prilike.

Francuski će prvak u polufinalu igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg susreta Borussije Dortmund i Manchester Cityja. U prvom susretu City je na svom travnjaku slavio s 2:1.

Trener PSG-a Mauricio Pochettino otvorio je utakmicu s praktički istim sastavom kao i prošlog tjedna. Jedina je promjena bila ulazak veznjaka Leandra Paredesa, umjesto Marquinhosa.

S druge strane, Hans-Dieter Flick imao je dosta problema s izostancima (Lewandowski, Tolisso, Douglas Costa, Sule, Gnabry, Goretzka). U napadu, bez ozlijeđenog Roberta Lewandowskog i zaraženog Sergea Gnabryja, opet je priliku dobio Eric Maxim Choupo-Moting, bivši Parižanin.

gol expired Mladi Hrvat prijeti srpskom borcu: ''Glava će mu odletjeti u publiku" divider

Prvu priliku na utakmici imao je PSG, već u četvrtoj minuti zaprijetio je Neymar, no Manuel Neuer bio je spreman.

Uzvratio je Bayern u 27. minuti, Joshua Kimmich ostao je sam na rubu šesnaesterca, no pucao je pored gola. Samo dvije minute kasnije Neymar je bio sam pred Neuerom, ali je njemački golman sjajno obranio njegov pokušaj.

Brazilac je imao sjajnu priliku i u 34. minuti, ali je golman to odlično obranio. Neymar je nastavio s promašajima i u 37. minuti kada je pogodio gredu, a u 39. minuti i stativu.

Kazna za silne promašaje stigla je u 40. minuti kada je Choupo-Moting zabio za vodstvo gostiju. David Alaba je pucao, Navas je obranio, a Choupo-Moting glavom pospremio odbijanac.

PSG je promašio priliku i na otvaranju drugog dijela. Neuer je već bio savladan, no Neymar je na crti zakasnio na Di Marijinu loptu pa je još jedna sjajna prilika Parižana propala.

Francuski prvak sve je mogao riješiti u 75. minuti nakon brze kontre koju je upropastio Moise Kean. Dvije minute kasnije Kylian Mbappe zabio je gol, ali je poništen zbog zaleđa.

Bayern je korak do drugog gola bio u 83. minuti, no Sane je bio neprecizan. U samoj završnici još uvijek aktualni europski prvak maksimalno je riskirao, ali nije uspio zabiti gol za prolaz.

Sestre Jurković - 5 Uz braću Sinković Hrvatska ima i sestre Jurković: Cilj su im Olimpijske igre divider

Bayern je tako ostao bez izgleda za obranu naslova, dok će PSG nastaviti lov na prvi europski naslov.

Bila je ovo Bayernova stota utakmica u fazi na ispadanje Lige prvaka, a prije njih samo je Real Madrid stigao do "stotke", a zanimljivo, bilo je i to i peto Bayernovo gostovanje u Parizu i prva pobjeda nakon četiri poraza. No i ova pobjeda ima okus poraza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider