Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ocjena 11/10

Zaboravljena golčina čuvenog Brazilca: Prije točno 15 godina umirovio je golmana savršenim udarcem

Veliki brazilski majstor imao je ponajbolju ljevicu u svijetu nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čuveni Brazilac Rivaldo svojevremeno je, kao zvijezda Barcelone, bio i službeno najbolji igrač svijeta, osvajač Zlatne lopte i nagrade za Fifina igrača godine 1999.

Rivaldo je uživao u nogometu, bio je pravi brazilski majstor, a igrao je sve do 42. godine - njegova karijera trajala je od 1991. do 2015.

U svojoj dugoj karijeri igrao je za niz svakojakih klubova - od nekoliko brazilskih, europskih velikana Barcelone i Milana, pa sve do uzbekistanskog Bunyodkora i angolskog Kabuscorpa. Negdje između vrhunca karijere i egzotičnih destinacija, Rivaldo se bio udomaćio u Grčkoj, gdje je tri godine igrao za Olympiakos i jednu za AEK.

gol expired Legendarni Španjolac objasnio zašto danas izgleda ovako: ''Ne ubijam se u teretani'' divider

U Olympiakosu je igrao sjajno, osvojio je tri prvenstva i dva kupa. Prvi je osvojio na današnji dan 2005., a veliki obol tada 33-godišnji Rivaldo dao je fantastičnim golom.

Olympiakos je u finalu igrao protiv Arisa i slavio 3:0, a Rivaldo je zabio drugi gol u 69. minuti. Kratko je izveo korner, suigrač mu je vratio loptu, pa je uslijedila majstorija – perfektan udarac u dalji kut vratara, koji je mogao samo zbunjeno konstatirati da mu je Rivaldo uvalio golčinu iz gotovo nemogućeg kuta. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu (1:25).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider