Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
united ispisao povijest

Prije 21 godinu dogodio se najluđi preokret u završnici finala Lige prvaka: Navijači Bayerna i dan-danas plaču

Na današnji dan prije 21 godinu Manchester United postao je prvak Europe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnji dan prije 21 godinu Manchester United osvojio je naslov prvaka Europe na krajnje dramatičan način. Slavio je u finalu na Camp Nouu protiv Bayerna s 2:1, s tim da je u 90. minuti gubio 1:0.

Bila je to vjerojatno najluđa završnica u povijesti Lige prvaka. Na trenerskim klupama sjedile su trenerske legende Sir Alex Ferguson i Ottmar Hitzfeld, dok su sudionici finala bili Peter Schmeichel, Ryan Giggs, David Beckham, Oliver Khan, Stefan Effenberg, Lothar Matthaus i brojni drugi...

gol expired Što je sve on proživio: Prvi se pacijent probudio, nije znao što je koronavirus, a kad je upalio mobitel... divider

Njemački sastav poveo je u finalu već u 6. minuti nakon pogotka Marija Baslera, a rezultat se nije mijenjao sve do prve minute sudačke nadoknade utakmice. Ključni trenuci za preokret utakmice dogodili su se u 67. i 81. minuti, kada je Ferguson s klupe za pričuve uveo Teddyja Sheringhama i Ole Gunnara Solskjaera.

Igrala se prva minuta sudačke nadoknade kada je pred vrata Bayerna stigao i čuvar mreže Crvenih vragova Peter Schmeichel. Lopta je nakon kornera stigla na rub kaznenog prostora, odakle je udarac svojom slabijom desnom nogom uputio Giggs, lopta je došla do Sheringhama, koji ju je iz okreta s peterca proslijedio u nebranjeni dio mreže.

gol expired Zvijezda oduševila Ameriku: Ostavio konobarici šokantnu napojnicu i poruku na računu divider

Taj pogodak bio je veliki šok za Bavarce te je istovremeno dao Unitedu dodatna krila. Samo 10 minuta kasnije novi korner za United. Beckham je ubacio, Sheringham je glavom loptu poslao prema drugoj vratnici, a tamo ju je refleksnom reakcijom Solskjaer proslijedio u mrežu za kombinaciju ludila i očaja na tribinama Camp Noua.

Manchester United tog je dana postao prvi i jedini engleski klub koji je osvojio trostruku krunu, uključujući Ligu prvaka. Ferguson i Crveni vragovi uzeli su naslov prvaka Engleske i pobjednika FA Cupa uz trofej Lige prvaka.

gol expired Pohvalila se nevjerojatnom fizičkom promjenom, ali svi znaju što je govorila dok je bila ''punašna'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider