Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav trenutak

Na današnji dan prije 18 godina svijet mu se naklonio: Jedan od najljepših golova u povijesti Lige prvaka

Pogodak Zinedinea Zidanea u finalu Lige prvaka 2002. protiv Bayer Leverkusena smatra se jednim od najboljih golova u povijesti tog elitnog natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnji dan prije 18 godina Real Madrid i Bayer Leverkusen igrali su finale Lige prvaka na škotskom Hampden Parku, a igrač koji je obilježio finale bio je današnji trener Reala i legendarni francuski nogometaš Zinedine Zidane.

Real je u Glasgowu poveo 1:0, kad je Raul zabio ljevicom pored Jörga Butta. U to vrijeme Bayer je imao izrazito talentiranu skupinu igrača koja je na putu do finala izbacila Liverpool i Manchester United.

Pokazao je to i brzo nakon primljenog pogotka. Bernd Schneider je ubacio, a Lucio glavom pospremio za 1:1. Nakon toga se iskazao mladi Iker Casillas, koji je s dvije sjajne obrane zaustavio Carstena Ramelowa.

gol expired Ibra izazvao ludnicu na društvenim mrežama: "Bog se vratio i promatra vas" divider

Ali utakmica kao da je čekala Zinedinea Zidanea. Roberto Carlos uspio je nekako podignuti loptu s lijeve strane, a ''Zizou'' s ruba kaznenog prostora opaliti volej lijevom nogom i zakucati mrežu.

Butt je možda mogao i trebao zaustaviti pokušaj Raula koji je završio iza njegovih leđa, ali ovdje nije imao apsolutno nikakve šanse. Kakav igrač. Kakav trenutak. Jedan od najljepših pogodaka ne samo u finalu nego u povijesti Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider