Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
perspektive mamić i bosec

Hit prvenstva ima veliku perspektivu, a predvodi ga Coutinho iz Šiljakovine

Kolo uoči zimske stanke u HNL-u hit prvenstva Inter drži visoku petu poziciju sa svega šest bodova manje od prvaka Rijeke.

Posljednja utakmica četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa između Intera i Rijeke, umjesto u Zaprešiću igrat će se u srijedu od 17 sati na Rujevici. Zbog lošeg stanja travnjaka Inter je na iznenađenje svih predložio da se utakmica igra u Rijeci, što je pomalo i presedan, što je vrlo nejasna odluka jer je upravo "Div iz predgrađa" najugodnije iznenađenje prvenstva i čvrsto drži petu poziciju.

Inter nije želio igrati u svojoj kaljuži, no zamjena domaćinstva je poprilično neobična odluka koja dovodi u pitanje i regularnost kupa.

"Viša sila definitivno, teren je pod vodom. U ovom trenutku bi se tu igrao vaterpolo, a ne nogomet. Sutra će se igrati nogomet. Ja kao trener i moji igrači su svjesni da bi više šanse imali ovdje, međutim sportski gledajući moramo biti svjesni da je ovo viteška igra u kojoj treniramo da bi igrali nogomet" kaže trener Intera Samir Toplak.

"Naš je stav bio da se igra u Zaprešiću. Već smo rezervirali hotel i krenuli na put. Znamo kakva je prognoza. Ne bi se volio sad praviti pametan", rekao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Inter je izvukao bod prije tri tjedna na Rujevici i nada se sličnoj šansi i ovoga puta. Činjenica je da Inter radi dobre rezultate u kontinuitetu, iako redovito prodaje igrače po ciframa od milijun eura, poput Nestorovskog ili Posavca.

"Ima li sada Inter igrača kojeg će prodati za milijun eura? Imamo definitivno i mislim da će se to na proljeće definitivno realizirati i potvrditi. Imamo dva mlada beka, Boseca i Mamića koji su mladi a stadardni i već sad imaju dosta utakmica u prvoj ligi", tvrdi Toplak.

A 21-godišnji Mamić je i sjajan redovan student četvrte godine Ekonomije. Rijedak slučaj na prvoligaškim travnjacima.

"Još ova te sljedeća godina i nadam se da će to biti to", komentirao je svoj studentski život Petar Mamić.

* Znači može se profesionalno igrati nogomet i redovito studirati?

"Može se ako se dobro posloži vrijeme i u dogovoru s profesorima naravno. Sigurno se može, ali mogu samo oni koji to žele naravno", zaključio je Mamić.

Svlačionicu naravno drže legionari poput Coutinha iz Šiljakovine, Nikole Raka, i vjeruju da će Inter nastaviti s vrlo dobrim rezultatima jer kvalitetnog kadra ima.

"U svlačionici je jedan spoj mladih i starih igrača i stvarno odlično izgledamo. Nadam se da će se netko od mladih prodat pa da nastavimo dalje", rekao je Rak.

* Jel ima problema s plaćama?

"Pa nema evo redovite su. Ja sam došao u lipnju, plaće su redovite, premije su redovite. Klub je stvarno na top razini", zaključuje Rak.

Inter je pravi primjer dobrog skautiranja i predanog rada u superskromnim uvjetima. Jer ne zaboravite, nemaju ni pravog pomoćnog terena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider