Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vlašić krenuo od prve

Dežurni krivac i Ronaldo zabili za pobjedu Uniteda: De Gea junak susreta, Moyes sve uprskao čudnom odlukom

Susret 5. kola Premierlige obilježio je veliki broj previda glavnog suca Atkinsona.

Suparnik zagrebačkog Dinama u skupini H Europske lige, West Ham United u dramatičnoj je utakmici 6. kola engleske Premierlige na svom terenu izgubio od Manchester Uniteda sa 1:2 (1:1).

West Ham je poveo uz veliku dozu sreće u 30. minuti kada je udarac Benrahme sa 20-ak metara pogodio blok Varanea, lopta je promijenila smjer i prevarila De Geu.

No, od tog trenutka pa do kraja utakmice United je dominirao terenom i zasluženo stigao do tri boda iako je domaći sastav u posljednjoj minuti sudačke nadoknade imao priliku spasiti bod iz kaznenog udarca.

Gosti s Old Trafforda poravnali su već u 34. minuti kada je Cristiano Ronaldo iz drugog pokušaja svladao Fabianskog. Poljski vratar odbio je prvi pokušaj Portugalca, ali lopta se vratila na nogu Ronaldu koji nije propustio drugu priliku.

Pogodak Ronalda možete vidjeti ovdje.

U drugom poluvremenu glavni sudac Atkinson nije dosudio čak tri kaznena udarca za goste, dva kod rezultata 1:1, a jedan kod 2:1 za United, svaki put braniči domaćih služili su se nogama i rukama kako bi zaustavili Ronalda.

Ipak, usprkos nevjerojatnim sudačkim previdima, United je poveo u 89. minuti prekrasnim udarcem Lingarda, igrača koji je drugi dio prošle sezone s puno uspjeha igrao upravo za West Ham.

Upravo je Lingard bio glavni krivac za debakl Manchester Uniteda na startu Lige prvaka kada su izgubili na gostovanju kod Young Boysa.

Sjajan pogodak Lingarda možete vidjeti ovdje.

Iako nije dosudio čisti kazneni udarac za United u prvoj minuti sudačke nadoknade, Atkinson je na intervenciju VAR-a, koja je izostala prilikom prekršaja na Ronaldu, u trećoj minuti nadoknade dosudio kazneni udarac za West Ham zbog igranja rukom Shawa u svom kaznenom prostoru.

Menadžer West Hama David Moyes tada je u igru odlučio uvesti kapetana momčadi i primarnog izvođača udaraca s bijele točke Noblea koji je odmah uzeo loptu i prihvatio se izvođenja kaznenog udarca.

No, njegov pokušaj izvrsno je obranio De Gea i spasio pobjedu gostiju. Izvanrednu obranu španjolskog vratara možete vidjeti ovdje.

Hrvatski reprezentativni veznjak Nikola Vlašić igrao je do 67. minute za West Ham kojemu je ovo prvi poraz u sezoni, "čekićari" su sada osmi s osam bodova, dok se United pridružio Liverpoolu na vrhu ljestvice sa 13 bodova.

U drugom susretu igranom u isto vrijeme Brighton and Hove Albion je svladao Leicester City sa 2:1 (1:0).

Domaći su poveli sa 2:0 golovima Maupaya (35-11m) i Welbecka (50), a na 2:1 smanjio je Vardy (61). Brighton je visoko na trećem mjestu sa 12 bodova, dok je Leicester 12. sa šest.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider