Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Luda nedjelja u Premierligi

Preokret na Anfieldu za supervažnu pobjedu: Liverpool slavio u reprizi finala Lige prvaka

Vodeći Liverpool ponovno ima šest bodova više od Manchester Cityja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 10. kola engleskog nogometnog prvenstva, reprizi finala Lige prvaka, Liverpool je pobijedio Tottenham sa 2:1 nakon što su Spursi vodili na poluvremenu.

Gosti su šokirali Anfield već u 47 sekundi utakmice. Son Heung-Min je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta se od Lovrenove glave odbila u vratnicu, a Kane je pospremio odbijanac u mrežu. Bio je to jedini udarac Tottenhama u prvom dijelu u okvir suparničkog gola.

Liverpool je do kraja poluvremena imao nekoliko sjajnih prilika, no pričuvni vratar Paulo Gazzaniga je radio čuda na vratima Spursa. U 27. minuti je skinuo udarac Salaha s ruba kaznenog prostora, a potom i odbijanac Firmina. Samo dvije minute kasnije obranio je udarac Virgila van Dijka, a nedugo potom i fantastičan udarca Alexandera-Arnolda.

Liverpool je uspio izjednačiti u 52. minuti preko kapetana Jordana Hendersona, a europski prvak je okrenuo rezultat u 75. minuti golom Mohameda Salaha iz kaznenog udarca. Prekršaj je napravio Serge Aurier oborivši Manea. Dejan Lovren odigrao je cijeli susret za Liverpool, a u 50. minuti je dobio žuti karton.

Tim Krul obranio dva jedanaesterca

Manchester United je napokon našao 'žrtvu' pobijedivši na gostovanju Norwich City sa 3:1. Bila je to tek prva pobjeda Crvenih vragova u zadnjih pet kola i prva pobjeda ove sezone na gostovanjima.

United je u prvom poluvremenu zabio dva gola, ali i zapucao dva kaznena udarca. Strijelci su bili McTominay (21) i Rashford (30), dok su udarce s 'kreča' promašili Rashford i Martial. Točnije njihove udarce je zaustavio Tim Krul postavši prvi vratar koji je u jednoj utakmici 'skinuo' dva kaznena udarca nakon Maartena Stekelenburga kojem je to uspjelo prije tri godine. U drugom dijelu Martial je zabio za 3:0, a poraz domaćina je ublažio Onel Hernandez u 88. minuti.

Osim što je osvojio važne bodove, United se upisao u povijest kao prvi klub koji je stigao do brojke od 2.000 golova u Premierligi. Jubilarni 2.000. gol zabio je Scott McTominay.

Arsenal prosuo 2:0

Arsenal je nakon devet minuta vodio 2:0 protiv Crystal Palacea no gosti su u nastavku susreta uspjeli iščupati remi (2:2).

Za Topnike su zabili Sokratis Papastathopoulos (7) i David Luiz (9), dok su strijelci za goste bili Luka Milivojević (32-11m) i Jordan Ayew (52).

Liverpool ponovo ima šest bodova više od Manchester Cityja, Leicester je treći sa 20 bodova, koliko ima i Chelsea na četvrtom mjestu.

Arsenal je peti sa 16 bodova, dok je Manchester United na sedmoj poziciji sa 13 bodova.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider