Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na odlasku i Zoran Mamić

Novi potres u Maksimiru: Predsjednik Dinama Mirko Barišić pred smjenom!

Novi potres u Maksimiru. Sudbina predsjednika Dinama Mirka Barišića nalazi se u rukama Ministarstva financija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako piše Jutarnji list, predsjednik Dinama Mirko Barišić nalazi se pred smjenom! Novi je to potres u Maksimiru koji bi mogao završiti odlaskom čovjeka koji je na čelu kluba već dva desetljeća.

Rezultat je to prijave koju je pokrenula udruga ''Dinamo, to smo mi'', a za konačnu odluku čeka se rješenje Porezne uprave, odnosno Ministarstva financija.

Cijela priča počela se kotrljati još 2018. godine prijavom protiv tadašnjeg predsjednika Uprave kluba Igora Kodžomana, koji je zakasnio u roku od 15 dana objaviti financijsko izvješće na internetskim stranicama. Već 2019. ista udruga prijavila je i predsjednika kluba Barišića. Naime, od sjednice 18. prosinca 2018. klub nije objavio financijski plan za 2019. sve do inspekcije Ministarstva financija nakon koje su krenuli s tom radnjom.

''Od prvog smo dana uvjereni da je naša prijava u potpunosti utemeljena i sportski rečeno 'zicer' za pravorijek. Zato nam je nevjerojatno da za jednu takvu prijavu treba više od godinu dana da se ona riješi i da se donesu mjere zabrane Mirku Barišiću.

Očekujemo da nadležna tijela kojima smo podnijeli prijavu što prije javno objave zapisnik nadzora Dinama i konačni pravorijek te da se javno objavi zabrana djelovanja u sportu Mirku Barišiću. Ta odluka bila bi prvi korak u demokratizaciji Dinama i omogućavanju svim članovima kluba da koriste svoje pravo izbora predsjednika Dinama'', stoji u objavi udruge ''Dinamo, to smo mi'' na njihovoj stranici na Facebooku.

Iz Dinama tvrde da je financijski plan postojao i da se prema njemu poslovalo u 2019. Klub je poslao i prigovor, ali jasno je kako u svemu ovome ima puno nejasnoća i novih pokušaja izvlačenja kluba iz Maksimirske 128. Također, spominje se i odlazak Zorana Mamića u Saudijsku Arabiju, što samo ukazuje na problem.

gol expired Navijači Dinama upozoravaju pravosuđe: "Bit će to velika sramota za cijelu Hrvatsku!" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider