Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najmoderniji u Hrvatskoj

Evo kad će nogometaši Osijeka zaigrati na novom stadionu: Proširen je i kapacitet

Novi stadion Osijeka imat će 13.005 sjedećih mjesta.

Svi radovi na novom stadionu Osijeka bit će završeni do prosinca ove godine, potvrdio je glavni nadzorni inžinjer Hrvoje Sučić.

Tako će Hrvatska dobiti najmoderniji stadion, ali i kamp sa šest nogometnih terena na kojim će trenirati polaznici osječke Škole nogometa.

"U tijeku su radovi na svim segmentima. Od vanjskih cesta i parkirališta sa 90 mjesta do završnog sloja na pomoćnim terenima, nakon čega slijedi ugradnja trave", kazao je Sučić.

Najmoderniji stadion u Hrvatskoj

Uskoro bi trebala biti završeni svi grubi radovi na kompletnoj konstrukciji stadiona.

"Što se tiče visokogradnje, 95 posto radova armiranobetonske konstrukcije je završeno, a u roku dva, tri tjedna očekuje se i završetak zadnja četiri reda jugozadpne tribine. Tada će biti gotovi svi grubi radovi kompletne konstrukcije stadiona", objasnio je pa nastavio:

"Postavljaju se i slojevi ravnog krova. Rade se poslovni prostori ispod južne, istočne i sjeverne tribine, ali i instalaterski radovi na sve četiri etaže zapadne građevine", prenose Sportske novosti.

Na gradilištu stadiona je sve prepuno radnika koji rade punom parom, ali užurbano se radi i u tvornicama koje proizvode svu popratnu opremu. Postavit će se dva videozida na jugoistočnoj i sjeverozapadnoj tribini.

Povećan kapacitet stadiona

Za mjesec dana kreće postavljanje fasade prema terenima, dok će krovna konstrukcija biti pri kraju. Što se pak tiče travnjaka, uskoro će krenuti postavljanje sustava grijanja i navodnjavanja.

Dakako, bilo je izmjena u samom projektu. Tako su sa zapadne tribine izbačeni sadržaji poput jacuzzija i saune za VIP goste, što je u konačnici omogućilo da se uvedu i smještajni kapaciteti za nogometaše.

Za kraj dodajmo da je povećan i kapacitet stadiona na 13.005 sjedećih mjesta.

Tablica Prva HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider