Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trenutno vodeći na tablici

Novak u Premierligi šokirao u prvoj utakmici: Mali klub slavi povijesnu pobjedu!

Huddersfield Town kreirao je veliko iznenađenje u svojoj prvoj premierligaškoj utakmici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njihov proračun bio je skroman čak i za Championship, ali unatoč svemu ušli su u Premierligu nakon drame i izvođenja jedanaesteraca. Huddersfield Town prošle je sezone ispisao jednu od najljepših nogometnih priča, a momčad koju vodi David Wagner, kum i prijatelj Jürgena Kloppa, nastavila je šokirati i među ''velikim dečkima''.

Terijeri su u prvoj povijesnoj premierligaškoj utakmici upisali veliku pobjedu od 3:0 na gostovanju kod Crystal Palacea. Poveli su autogolom Warda, postavši tako prvi klub u povijesti Premierlige koji je na taj način došao do prvijenca. Posao je golovima u 26. i 78. minuti dovršio Steve Mounie, najskuplje pojačanje u povijesti kluba koji ima vrlo zanimljivu filozofiju dovođenja igrača i priprema za sezonu.

Povratnik Rooney zabio za Everton

Zanimljivo je bilo i u ostalim utakmicama. Everton je na startu sezone pobijedio kod kuće Stoke s 1:0, a jedini gol je djelo povratnika Waynea Rooneya koji je zabio u prvoj prvenstvenoj utakmici u svom drugom debiju za Everton nakon dugih 13 godina provedenih u Manchester Unitedu. Klub iz Liverpoola nije briljirao, a u završnici ih je spašavao odlični vratar Jordan Pickford.

Southampton i Swansea odigrali su bez golova, a WBA je s 1:0 pobijedio Bournemotuh. Chelsea je katastrofalno krenuo u obranu naslova: na Stamford Bridgeu izgubili su od Burnleyja uz dva crvena kartona koja će ih bitno oslabiti za gradski derbi s Tottenhamom u sljedećem kolu. Liverpool je ranije u šokantnoj utakmici odigrao 3:3 s Watfordom.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider