Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gibraltar, Estonija, Armenija...

Potpuni debakl hrvatskog klupskog nogometa: Kad vidite tko sve igra jesen u Europi, sve je jasno

Hrvatski klupski nogomet neće po dobrom pamtiti sezonu 2021/2022…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Grozno zvuči, ali je činjenica. Hrvatski prvak Dinamo ostao je bez Lige prvaka ispavši od prvaka Moldavije. Hajduk je pao već na prvoj prepreci u borbi za Konferencijsku ligu protiv predstavnika Kazahstana, dok su Osijek i Rijeka zapeli protiv predstavnika iz Bugarske i Grčke.

To je realnost klupskog nogometa za ovu sezonu zemlje koja je aktualni viceprvak svijeta.

Ovo je ipak debakl i Dinama

Jedini hrvatski predstavnik u Europi je Dinamo koji je prošle godine ostvario najveći uspjeh u svojoj novijoj povijesti, a možda i uopće, plasmanom u četvrtfinale Europske lige. Sada je ostao bez Lige prvaka protiv višestruko jeftinije momčadi iz Moldavije kojoj u dvije utakmice nije uspio zabiti gol i treba jasno reći kako je Dinamo doživio težak debakl.

No Modri imaju barem šansu popraviti dojam, a navijači bi, za razliku od klupskih blagajnika, preboljeli Šerif jedino nekim novim prezimljavanjem u Europi.

Hrvatski trojac otpadao jedan po jedan, Hajduk i Osijek se precijenili

Što se tiče novog UEFA-inog klupskog natjecanja, svojevrsne treće europske lige, Hrvatska neće imati niti jednog predstavnika, a šansu za igranje jeseni u Konferencijskog ligi imali su Osijek, Hajduk i Rijeka.

Riječani su dogurali do posljednje prepreke, primili nesretno gol u doslovno zadnjim sekundama u Solunu, a PAOK je na Rujevici samouvjereno stigao do slavlja. Dok su u prvoj utakmici činilo kako Rijeka ima veliku priliku, a u uzvratu se činilo kako naš predstavnik uopće nema priliku vidjeti europsku jesen.

Tko je doživio najveće razočaranje u Europi?

Ukupno glasova:

Hajduk je pao doživio novi europski brodolom u Kazahstanu i to kad se nakon 2:0 domaće pobjede mislilo kako će sigurno proći u 3. pretkolo. No Hajduk je postao klub koji ne smije podcijeniti baš nikoga u Europi, a kamoli ne vodeću momčad kazahstanske lige, što pak dovoljno govori o njegovim rezultatima u Europi posljednjih godina.

Osijek je također doživio težak poraz na gostovanju poput Hajduka od bugarskog CSKA. Na papiru smo to vidjeli ovako, jaki Osijek posljednjih godina predvođen sjajnim trenerom, a CSKA stiže iz bugarske lige. Na terenu je to izgledalo sasvim drukčije, Bugari su zasluženo ostavili Osječane bez Europe.

Gibraltar, Estonija, Kazahstan, Armenija...

A sad ono najgore… Naša tri predstavnika nisu uspjela izboriti natjecanje gdje će ove jeseni igrati Lincoln Red Imps iz Gibraltara, Alaškert iz Armenije, Flora Tallin iz Estonije, Kairat Almaty iz Kazahstana…

Ima tu još klubova puno slabijeg renomea od tri hrvatska predstavnika koje nikako bismo htjeli uvrijediti ili podcijeniti. Je li ova sezona samo trenutni pad ili realnost našeg klupskog nogometa, za odgovor na to pitanje moramo čekati sljedeće ljeto…


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider