Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
testirani na treningu

Portugalci se vraćaju nogometu, no testovi pokazali kako ima novozaraženih

Najmanje je osam nogometaša zaraženo koronavirusom, objavljeno je iz četiri portugalska prvoligaška kluba među kojima je i aktualni prvak Benfica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Portugalski se klubovi pripremaju za nastavak prvenstva krajem svibnja, a Benfica je u nedjelju objavila da je njen veznjak David Tavares bio pozitivan na testiranju provedenom u petak. Igrač je bez simptoma i u karanteni je, dodao je lisabonski kub u svom priopćenju.

Dan ranije je Vitoria Guimaraes potvrdila da u svojim redovima ima trojicu zaraženih, a Moreirense je prijavio jedan slučaj zaraze. Kako pak javlja novinska agencija Lusa, trojica igrača i dva člana stožera Famalicaoa su također zaraženi.

Portugalska je vlada objavila 30. travnja kako se prvenstvo prve lige može nastaviti zadnji vikend u svibnju, pred praznim tribinama.

Kada je portugalsko prvenstvo prekinuto 12. ožujka zbog pandemije koronavirusa, Porto je bio prvi na tablici s bodom prednosti ispred drugoplasirane Benfice.

Portugalska liga i Portugalski nogometni savez, koji još nisu objavili točan datum nastavka prvenstva, u nedjelju su otkrili uvjete Opće zdravstvene direkcije (DGS) pod kojima se zadnjih deset kola prvenstva mogu odigrati.

Nogometaši će morati ograničiti svoje društvene kontakte sa svojim bližnjima i s osobljem klubova. Kada se prvenstvo nastavi, testiranja na igračima će se provoditi dva puta tjedno.
Utakmice će se igrati na ograničenom broju stadiona i u njihovoj organizaciji može sudjelovati najviše deset osoba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider