Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"pronađena sredstva za ozljeđivanje"

Policija otkrila zašto je došlo do fizičkog obračuna s Torcidom i koliko je osoba privedeno

U policijsku postaju privedeno je najmanje 10 osoba zbog narušavanje javnog reda i mira uoči i nakon nogometne utakmice u Županji.

Nakon što je početak utakmice šesnaestine finala Hrvatskog kupa obilježila tučnjava policije i pripadnika navijačke skupine Torcida stiglo je policijsko priopćenje. 

U njemu stoji kako je policija primjenila silu zbog pokušaja navedenih da sudjeluju na utakmici Graničara i Hajduka, iako je HNS zabranio navijače na susretima  u svrhu provedbe mjera sprječavanja širenja bolesti COVID19.

Policijsko priopćenje prenosimo u potpunosti. 

gol expired Veliki incident na utakmici Hrvatskog kupa: Žestoki sukob policije i Torcide divider

"Poštovani,

Danas, 6. listopada oko 14,50 sati uoči početka nogometne utakmice na nogometnom stadionu u Županji između nogometnog kluba Graničar i hrvatskog nogometnog kluba Hajduk, skupina gostujućih navijača je, unatoč zabrani prisustvovanja utakmicama za gostujuće navijače određenoj od strane Hrvatskog nogometnog saveza, donesenoj u svrhu provedbe mjera sprječavanja širenja bolesti COVID19, pokušala pristupiti nogometnoj utakmici i narušavala javni red i mir.

Zbog sprječavanja daljnjeg narušavanja javnog reda i mira, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su nad njima uporabili sredstva prisile. U službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje trenutno je privedeno pet osoba kod kojih su pronađena sredstva pogodna za napad i ozljeđivanje (teleskopske palice, papar sprej).

Policijski službenici spriječili su potom i fizički sukob navijača koji se dogodio u 17.15 sati na autobusnom kolodvoru u Županji te je u prostorije policije privedeno i pet sudionika ovog sukoba.

S poštovanjem,

policijska službenica za odnose s javnošću

Martina Halas."

gol expired Hajduk jedva prošao trećeligaša u Kupu, Caktaš ga spasio od blamaže divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider