Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
89 privedenih

Policija kod navijača u Splitu pronašla plinski pištolj, rakete i 154 starter streljiva

Policija je cijeli dan u Splitu bila na nogama.

Hajduk i Dinamo u subotu navečer su odigrali 0:0 u najvećem derbiju hrvatskog nogometa. Na Poljudu je bila sjajna atmosfera, a okupilo se oko 33 tisuće navijača.

Među 33 tisuće navijača stiglo je i 1400 navijača Dinama, a prije utakmice je kamenovan autobus s igračima Dinama.

Policija je cijeli dan bila na nogama u gradu i okolici, a nakon dvoboja je poslala priopćenje.

Oduzet pištolj, signalne rakete, baklje…

Priopćenje policije:

''U Splitu, na Poljudu, danas, 12.ožujka 2022.g., s početkom u 18:00 sati, održano je javno okupljanje-nogometna utakmica između HNK „Hajduk“ i GNK „Dinamo“.

gol expired Pogledajte spektakularnu koreografiju Torcide na derbiju protiv Dinama divider

Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji iz nadležnosti policije kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.

U odnosu na oštećenja imovine, evidentirana su oštećenja na autobusu gostujuće momčadi i još nekoliko oštećenja na autobusima korištenim za prijevoz gostujućih navijača. Osim naprijed navedenog do ovog trenutka nisu zabilježeni drugi značajniji negativni događaji, nisu zabilježeni fizički sukobi, niti je bilo ozlijeđenih osoba.

gol expired Bad Blue Boysi na Poljudu dali podršku Ukrajini u ratu protiv Rusije divider

Privedeno je ukupno 89 osoba uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i zbog pronalaska pirotehnike.

Policijski službenici pronašli i oduzeli ukupno 35 komada različitih pirotehničkih sredstva ( 18 bengalki, 2 dimne kutije, 2 signalne rakete, 13 petardi), jedan plinski pištolj i 154 starter streljiva.

gol expired Hajduk s tako bojažljivom igrom na Poljudu teško može biti prvak: Dambrauskas se uplašio, blijedi Dinamo uzeo što je htio divider

Nakon javnog okupljanja policijski službenici nastavljaju osiguravati užu i širu zonu mjesta održavanja javnog okupljanja i centar Grada Splita u cilju održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira i prevencije protupravnih ponašanja, te se do sada ne bilježe značajniji negativni sigurnosni događaji.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider