Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi trener na vratima

Šefovima Barce prekipjelo, spremaju oštar rez: Tri glavna kandidata – zvijezda, umjetnik i veliko iznenađenje

Ernesto Valverde mogao bi danas dobiti otpusno pismo na Camp Nouu. Tri su najizglednija kandidata za novog trenera Barcelone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ernesto Valverde pleše po rubu otkaza. Katalonski mediji spekuliraju da bi tijekom današnjeg dana mogao dobiti otpusno pismo.

Bask je bliže otkazu nego ostanku nakon sinoćnjeg sastanka na vrhu koji je predvodio predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu, piše Mundo Deportivo.

Bartomeu bi se trebao sastati s Valverdeom danas popodne, a poslijepodne je zakazan je novi sastanak upravnog odbora Barcelone.

gol expired Tuga u Francuskoj, Karabatić priznao: ''Ovo je kriza, to se ne bi smjelo događati kada nosite ovaj dres'' divider

Sinoćnji sastanak je počeo u 21 sat i trajao je nekoliko sati. Izvršni direktor Oscar Grau i sportski direktor Eric Abidal vratili su se iz Katara i podnijeli izvještaj o trenutačnoj situaciji s Xavijem Hernandezom, odnosno o mogućnosti da zasjedne na klupu Barcelone.

Xavi ne želi sad, Pochettino na stolu

Zaključak je da Xavi ne želi u ovom trenutku napustiti klupu Al Sadd te da može preuzeti klupu Barcelone tek na kraju sezone. Od novih kandidata na stolu se pojavilo ime Mauricija Pochettina. To tvrdi RAC1, u pravilu dobro obaviješteni katalonski radio.

gol expired Srbija potresena uoči Hrvatske: ''Cijelu noć izlazio sam po hodnicima ne bih li ih nekako smirio'' divider

Čelnici Barcelone navodno su zaključili kako bi bilo najbolje Valverdera smijeniti odmah. Prevladalo je mišljenje da bilo riskantno čekati ljeto s obzirom na to kakva je situacija u momčadi. Odluka nije konačna, ali u ovom trenutku Valverde je bliže otkazu nego ostanku.
Povod za smjenu je poraz od Atletica u polufinalu španjolskoj Superkupa koji se igrao u saudijskom Jeddahu.

No veći je problem taj što Barcina igra stagnira, nema vidljivih pomaka. Rezultati nisu toliko loši, dapače, puno su bolji od same igre.
Barcelona je na vrhu ili pri vrhu španjolske lige, plasirala se u drugi krug Lige prvaka, no čini se da je u upravi svima jasno kako Barcelona s ovakvom igrom teško može izdržati do kraja, odnosno da će joj se u završnici Lige prvaka dogoditi što i prethodne četiri sezone, a da bi još uz to mogla i izgubiti utrku sa sve boljim Real Madridom u španjolskom prvenstvu.

Quique Setien i Gabi Milito u razmatranju

U Barceloni su, čini se, zaključili da treba nešto promijeniti dok još nije kasno, odnosno dok su još uvijek u igri za sve trofeje ove sezone.
Ako se Barca odluči za hitnu smjenu trenera, najveći kandidati za preuzimanje klupe su spomenuti Pochettino, argentinski stručnjak koji je radio u Španjolskoj, točnije u Espanyolu prije odlaska u Englesku, gdje je vodio Southampton i Tottenham i postao velika trenerska zvijezda, te Quique Setien, španjolski trener koji je od 2017. do 2019. sjedio na klupi Betisa.

gol expired Real na penale sredio Atletico i osvojio Superkup: Modrić precizan, Courtois junak! divider

Setién nema zvjezdano ime, ali radi se o stručnjaku koji preferira tehničku dotjeranu igru, neki će reći da njegove momčadi umiru u ljepoti. Filozofija igre savršeno mu se uklapa u tradicionalne Barcine nogometne postulate, dakle posjed i kratki pas. Treći kandidat je veliko iznenađenje, Argentinac Gabi Milito, koji trenutačno vodi Estudiantes. Radi se o bivšem igraču Barcelone koji dobro poznaje odnose na Camp Nouu.

Ronald Koeman ipak nije u razmatranju Barcine uprave. Koeman je trenutačno pod ugovorom s Nizozemskim nogometnim savezom, a Euro je pred vratima. Jasno je da bi u ovom trenutku to bila previše komplicirana operacija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider