Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kapetan žali za propuštenim

Petković nije trebao pucati kazneni udarac, Oršić vjeruje da Dinamo može svakog pobijediti

Nogometaši Dinama bili su jako zadovoljni nakon sigurne 2:0 pobjede protiv Rosenborga u prvoj utakmici play-offa za Ligu prvaka.

Dinamovi nogometaši su isijavali zadovoljstvom nakon pobjede 2:0 protiv Rosenbroga pred 27.000 navijača na Maksimiru, ali su gotovo svi istaknuli žaljenje što nisu iskoristili još pokoju stvorenu priliku.

"Zabili smo dva gola, ali imali smo još dosta šansi. Ja sam dvaput bio blizu", izjavio je kapetan Dinama Arijan Ademi za HRT nakon utakmice.

"Dobro smo igrali, znali smo koje su protivnikove vrline, da su najopasniji iz prekida. Sad gledamo prema utorku i kako da zadržimo ovu prednost. Neće nam biti lako, jer su dosta agresivni i jaki iz prekida. Na to moramo dobro paziti", dodao je Ademi.

Dinamo je poveo pogotkom Brune Petkovića iz kaznenog udarca, koji je izveo iako je na njemu napravljen prekršaj za najstrožu kaznu, a iza sebe je imao promašaj s bijele točke u završnici dvoboja protiv Ferencvarosa. Osim toga, Mislav Oršić je bio određen da izvede kazneni udarac u slučaju da isti bude napravljen na Petkoviću (otkrio Bjelica).

"Odigrali smo jako dobru utakmicu. Dali smo im minimalno prostora, iako su imali par prilika iz prekida. Žalim što nismo iskoristili još koju od prilika koje smo stvorili. Imamo dobru prednost, ali ona mora biti jako dobro obranjena", poručio je Petković nakon susreta za HRT.

Drugi pogodak bio je djelo Mislava Oršića, koji je prije nekoliko dana dobio premijerni poziv Zlatka Dalića u hrvatsku reprezentaciju.

"Dosta rano smo zabili prvi pogodak, a kad smo zabili i drugi, malo smo odahnuli. Kod mog gola sam malo čekao, jer je lopta skakutala. Opalio sam i srećom je ušla", rekao je Oršić koji je također istaknuo koliko je Rosenborg bio opasan u prekidima.

"Svaka lopta u kazneni prostor je bila opasna."

No, Oršić zna recept za prolaz u Ligu prvaka.

"Moramo igrati kao danas i kao protiv Ferencvaroša kod njih. Kad smo na tom nivou, možemo svakoga pobijediti."

Ljestvica nacionalnih koeficijenata za sezonu 2020./2021. (Screenshot: Trebat će čudo, ali nije nemoguće: Hrvatskim klubovima se otvara povijesna prilika divider

gol expired Bjelica: Petković je preuzeo odgovornost, a Perić će biti sljedeći igrač Dinama u reprezentaciji divider

gol expired Veličanstvena atmosfera na maksimirskim tribinama nosila Modre, reporter Nove TV javio se s prvim reakcijama divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider