Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo ostao bez trenera

Ovo je potez zbog kojeg je Bjelica isključen: Sudac ga je već upozoravao, ali...

Pred kraj prvog poluvremena protiv Viktorije Plzen trener Dinama je potjeran na tribinu.

Za Dinamo je prvo poluvrijeme utakmice protiv Viktorije Plzen proticalo u idiličnom tonu sve do 43. minute.

U tom trenutku je mađarski sudac Istvan Kovacs isključio Nenada Bjelicu.

Kap koja je prelila čašu bio je nesportski potez kojeg je napravio Bjelica. Viktorijin branič Milan Havel se prepirao s Marinom Leovceom oko jedne lopte koja je otišla u aut. Havel ju je uzeo, ali je Bjelica reagirao prilično burno i povukao ga s leđa, u želji da mu otme loptu i preda ju Leovcu da izvede aut.

Mađarski sudac odmah je dotrčao i zbog nesportskog poteza udaljio domaćeg trenera s klupe. Nažalost, sudac je samo par minuta prije upozorio Bjelicu da će ga kazniti ako nastavi s prigovorima i ovaj je potez bio očito kap koja je za suca prelila čašu strpljenja.

Prema pravlima to bi ga moglo koštati sljedeće europske utakmice na klupi Modrih, ali treba pričekati što će odlučiti UEFA.

Isticali ste važnost psihologije na konferenciji za medije, je li možda vaš potez gdje vas je isključio sudac bio dio tog plana, upitali su novinari Bjelicu nakon utakmice.

"Nije. To bih napravio smišljeno da je trebalo probuditi ekipu, a oni su bili skoncentrirani. Nisam napravio ništa spektakularno, probao sam baciti loptu svom igraču, protivnik ju je oduzeo, ja sam je htio uzeti natrag, reagirao sam instiktivno i sudac je reagirao. Sudac me isključio, ne zamjeram mu."

Je li Bjelica opravdano isključen protiv Viktorije?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider