Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
klub u usponu

Puno zabijaju i imaju sjajne navijače, ali i visoke ambicije: Najavljuju borbu za naslov

U Osijeku su zadovoljni polusezonom, a u budućnosti žele dodatni iskorak.

Kada nogometaši utakmicu završe ratujući grudama sa svojim najvjernijim navijačima, to obično nije znak dobre atmosfere, ali ne i u Osijeku, koji je za kraj polusezone sa 6:0 deklasirao zaprešićki Inter.

No glavno pitanje je: je li i trener Zoran Zekić zadovoljan igrama svoje momčadi ove jeseni?

''Pa dobro, nisam nikad zadovoljan do kraja, ali mogu reći da sam ovom sezonom zaista zadovoljan - kako smo se prezentirali u Europi, igrali smo jako dobar nogomet. Nismo prošli, ali bili smo apsolutno bolji protivnik u dvije utakmice protiv Rangersa. Prodali smo neke igrače, prihodovali solidne novce za mirniju budućnost", rekao je strateg bijelo-plavih.

Osijek je prvi dio sezone dočekao na 2. mjestu uz Rijekinu utakmicu manje, a Zekića posebno veseli činjenica da je Osijek postigao najviše pogodaka u cijelom prvenstvu. Čak šest više od vodećeg Dinama.

Zimske radosti na Gradskom vrtu 

"Najefikasnija smo momčad lige, daleko, tako da ima dosta razloga za zadovoljstvo i dosta radosti za sljedeće izazove."

A klub iz Gradskog vrta posebno radostan može biti zbog fantastičnog odnosa s navijačima, koji su svoju ljubav prema Osijeku, između ostalog, zorno iskazali prošle nedjelje kada su vlastitim rukama očistili snijeg kako bi se mogao odigrati susret protiv Intera.

"Zaista, dali su nam takvu energiju da mi protiv Intera nismo mogli odigrati loše. To je još jedan pokazatelj sinergije između kluba i navijača, i to je jedan pozitivan primjer. Puno je negativnosti oko nogometa, puno je gluposti, tako da evo, ja bih volio da i ostali slijede primjer Kohorte."

Gradi se kamp: "To će biti naše veliko bogastvo"

"Jako malo imamo kazni zbog njih, zbog neke pirotehnike, jako malo problema, tako da oni služe na čast klubu'', rekao je Zekić.

Zekić dodatni optimizam temelji i na izgradnji kampa na Pampasu. Tvrdi: zbog njega osječka mladost više neće bježati u najveće HNL rivale.

"To se više neće događati, prema tome, to će biti naše veliko bogatstvo. I sad smo momčad s najmanje stranaca, potenciramo to i sad, tako da u budućnosti, to će biti još izraženije."

A nakon što se dovrši trening kamp, Zekić procjenjuje, Osijek bi se mogao upustiti i u borbu za naslov prvaka.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider