Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte golove

VIDEO Osijek razbio Šibenik i zadržao priključak za Dinamom, Lovrić zabio prvijenac

Nogometaši Šibenika ugostili su Osijek u susretu 28. kola Prve HNL na Šubićevcu.

Nogometaši Osijeka pobijedili su Šibenik s 3:0 u susretu 28. kola Prve HNL na Šubićevcu i zadržali bodovni priključak za Dinamom.

Vodeći pogodak na Šubićevcu i svoj prvi u dresu Osijeka postigao je Kristijan Lovrić u 54. minuti.

Do drugog pogotka gostujuća je momčad stigla u 70. minuti, kad je osječki kapetan Mile Škorić glavom proslijedio loptu prema sredini peterca, a Antonio Marin je skrenuo u svoju mrežu. Za 3:0 strijelac je bio Mihret Topčagić u 78. minuti.

Osječani zadržali priključak za Dinamom

Osijek se svojom 16. pobjedom bodovno izjednačio s vodećim Dinamom koji je u nedjelju slavio sa 1:0 na gostovanju u Koprivnici kod Slaven Belupa, pogotkom Mislava Oršića u 20. minuti.

Obje momčadi imaju po 57 bodova, a Dinamo ima utakmicu manje. Na trećem je mjestu Hajduk sa 52 boda, a toliko ih ima i Rijeka, ali uz utakmicu više od Splićana. Uz treći uzastopni poraz Šibenik je sa 26 bodova ostao na osmoj poziciji.

Momčad Nenada Bjelice potpuno je zasluženo došla do pobjede u Šibeniku, a ona je mogla biti i uvjerljivija da u prvom poluvremenu domaći vratar Lovre Rogić nije činio čuda, odnosno da su Osječani bili malo precizniji.

Golman spašavao Šibenčane

Tako je Rogić u 22. minuti zaustavio pokušaj glavom Ramona Miereza, a samo minutu poslije Laszlo Kleinheisler je s pet metara prebacio vrata.

Uz dvije prijetnje Antonia Marina pred osječkim vratima, u 25. i 27. minuti, Rogić je opet bio zaposlen u 31. minuti kad je Darko Nejašmić precizno i snažna pucao iz daljine.

gol expired VIDEO Dinamo s minimalnih 1:0 slavio kod Slavena, Oršić opet junak Modrih divider

U 37. minuti ponovno je u prilici Kleinheisler, a kad je svladao Rogića loptu je zaustavila vratnica. Minutu poslije Rogić brani Lovrićev udarac, a iz odbijanca Kleinheisler još jednom pogađa okvir gola.

Lovrić upisao prvijenac za Osijek

Sve ono što su promašili u prvom poluvremenu igrači Osijeka su naplatili u drugom dijelu. U 54. minuti Kristijan Lovrić je postigao svoj osmi pogodak u ovoj sezoni, ali prvi otkako je crveni dres Gorica zamijenio onim osječkim plavo-bijelim.

Prvijenac Kristijana Lovrića

Akcija Osječana išla je po lijevoj strani, gdje je Nejašmić proigrao Leovca, a ovaj povratnom loptom na rubu kaznenog prostora uposlio Lovrića koji iz poluvoleja loptu šalje u mrežu.

Od tog trenutka domaća se obrana sve teže nosila s iskušenjima i napadima koji su dolazili u valovima. Drugi put je lopta u šibenskoj mreži završila u 70. minuti.

Autogol Marina

Nakon udarca iz kuta na prvoj je vratnici najviši bio osječki kapetan Mile Škorić koji je proslijedio loptu u srce peterca, gdje je Antonio Marin pokušao izmaknuti nogu, ali je pritom proslijedio loptu petom u svoju mrežu.

Osam minuta poslije pao je i treći pogodak. Akcija Osijeka išla je po desnoj strani, s koje je Alen Grgić ubacio na suprotnu vratnicu, a Mihret Topčagić bio najviši u skoku te po treći put svladao Rogića.

Topčagić postavlja konačan rezultat

Isti je igrač mrežu zatresao i u 81. minuti, ali je njegovom pogotku prethodilo zaleđe Žapera koji je proslijedio loptu do dodavača Bohara.

Tablica Prva HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider