Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte golove

VIDEO Osijek slavio i stigao na dva boda od Dinama: Nastavlja se napeta utrka za titulu

Osijek je osvojio nova tri boda protiv Hrvatskog Dragovoljca u 31. kolu Prve HNL.

Nogometaši Osijeka svladali su Hrvatski Dragovoljac s 2:1 u susretu 31. kola Prve HNL u Gradskom vrtu.

Osijek je poveo u samom otvaranju susreta preko svog kapetana Mihaela Žapera (3), na 1:1 izjednačio je Niko Galešić (32), da bi novu i, pokazat će se, ključnu prednost domaćima osigurao Mihret Topčagić (45+2) u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Utakmicu u kojoj su mu "igrala" samo tri boda Osječani su krenuli na idealan način, Bralić je bio najviši u skoku u kaznenom prostoru nakon dugog ubacivanja iz auta te je tjemenom prebacio loptu na drugu vratnicu do Žapera koji je primirio loptu i zatim preciznim udarcem sa 10 metara doveo svoj sastav u vodstvo.

Rani pogodak Žapera

Ipak, nastavak nije bio u skladu s početkom, a gosti su iz svoje prve oasne situacije stigli i do poravnanja. Perićev udarac glavom nakon udarca iz kuta Ivušić je uspio samo kratko odbiti, a u startu na taj odbijanac najenergičniji je bio Galešić.

Galešić izjednačio

Udarac iz kuta prethodio je i pobjedničkom pogotku Osijeka, a ubačaj Lovrića glavom je u mrežu spustio Topčagić.

Topčagić zabio za pobjedu

Gosti iz Zagreba bunili su se kod suca Titlića, koji je označio kako će se igrati jedna minuta nadoknade u prvom poluvremenu, a onda je po njenom isteku dopustio još dvije akcije domaćih i korner na isteku druge minute koji je doveo do pogotka.

Drugi Osijek sada ima 64 boda, dva manje uz utakmicu više od drugog Dinama, a pet više uz također utakmicu više od trećeg Hajduka. Hrvatski dragovoljac je "zacementiran" na začelju sa 15 bodova, 11 manje od devete Istre 1961 te će se zasigurno vratiti u drugoligaško društvo nakon samo jedne sezone.

Tablica Prva HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider