Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Važna tri boda

VIDEO Osječani teškom mukom izborili važnu pobjedu: Bivši hajdukovac zabio privijenac za prvo mjesto na tablici

Nakon teškog poraza u Konferencijskoj ligi, Osijek je upisao pobjedu i preuzeo prvo mjesto na tablici.

U susretu 4. kola HT Prve lige Osijek je u nedjelju u gostima na stadionu u Kranjčevićevoj ulici svladao Hrvatski Dragovoljac sa 2:1 (1:0).

Sada je sa deset bodova sam na prvom mjestu tablice, dok je Dragovoljac, koji je na zadnjem mjestu, doživio i četvrti poraz.

Strijelci za Osijek bili su Antonio Mance (13) i Darko Nejašmić (75), a pogodak za domaćine postigao je Valentino Majstorović (55-pen).

Nakon što su prije tri dana nogometaši Osijeka u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige pretrpjeli 2:4 poraz na gostovanju kod CSKA u Sofiji, trener Nenad Bjelica uveo je nekoliko promjena, u početnoj postavi nije bilo Bohara, Jugovića, Kleinheislera i Miloša.

gol expired Opća makljaža u prijateljskom susretu: Letjeli su udarci, bilo je krvi, a onda je na teren uletio Diego Simeone divider

Unatoč tome Osijek je od početaka nametnuo svoj ritam i u 13. minuti poveo nakon kornera. Udarac iz kuta izveo je Bočkaj, a Antonio Mance glavom pogađa za vodstvo gostiju.

Vodeći pogodak Osijeka:

U prvom poluvremenu Osijek je još jednom zaprijetio, u 24. minuti nakon kornera Bralić je pucao pokraj vratnice.

Dragovoljac je dočekao svoju priliku 55. minuti, kada je iz penala izjednačio Valentino Majstorović. Prethodno je Bašić uposlio Petkovića koji se je sjurio u 16-erac, a vratar Ivušić ga je oborio i sudac je pokazao na bijelu točku.

Pogodak Majstorovića s bijele točke:

Osijek ponovno dolazi do prednosti u 75. minuti i opet iz prekida. Bočkaj je iz slobodnog udarca ubacio na drugu vratnicu, a Nejašmić iz blizine glavom pogađa za konačnih 2:1.

Pogodak Nejašmića za pobjedu:

Prethodno je u 70. minuti napadač Osijeka Mance, koji je sam izašao pred vratara, promašio čisti "zicer".

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider