Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedna sporna situacija

Golijada u derbiju kola: Dinamo uvjerljivo vodio, Osijek nije uspio izvesti čudo

U derbiju 21. kola HNL-a vidjeli smo pravi festival golova.

Dinamo je na Gradskom vrtu pobijedio Osijek 4:2 i stigao do prve ovosezonske pobjede nad Osječanima.

KOMENTAR IVICE MEDE Dinamo čeka Hajduk u šampionskoj formi: Najbolji igrač Modrih nije više Soudani

Dinamo je nakon prvog poluvremena vodio 2:0 golovima El Arabija Hillela Soudanija i Arijana Ademija, a u nastavku su na 4:0 povisili Dani Olmo i svojim drugim golom Ademi. No Osijek se vratio u utakmicu s dva gola u tri minute: u 75. je zabio Eros Grezda, a u 78. Gabrijel Boban.

Dinamo je u tim trenucima "nestao" s terena, ali Osijek nije uspio doći do čuda. Dvije dobre prilike imao je Petar Bočkaj koji je dva puta opasno pucao iz slobodnog udarca, ali jednom je bio malo neprecizan, dok je drugi put dobro obranio Dominik Livaković.

Soudani uništio Osijek u prvom poluvremenu 

Modri su poveli u 17. minuti lijepim pogotkom Soudanija. Petar Stojanović je na desnoj strani progirao u prostor Soudanija koji je iz voleja zabio u gornji lijevi kut gola za svoj 12. ligaški pogodak ove sezone.

Alžirski reprezentativac je bio u glavnoj ulozi i kod drugog pogotka Dinama. Sjajno je prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor te na drugoj vratnici pronašao kapetana Arijana Ademija koji je s pet metara lako zabio loptu u mrežu.

U 50. minuti pri rezultatu 2:0 za Dinamo dogodila se sporna situacija kada je Filip Benković startao na Roberta Mudražiju u kaznenom prostoru, ali sudac se nije oglasio.

Osijekov uragan skoro zakomplicirao utakmicu

Na 3:0 je povisio Olmo u 57. minuti. Mladi Španjolac je ukrao loptu, lijepo se okrenuo prema golu i iskosa sa 15 metara poslao loptu u donji desni kut gola za visokih 3:0. U 68. minuti Ademi je pogodio za 4:0, a do kraja utakmice poraz domaćina ublažili su Grezda u 75. minuti i Boban u 78. minuti.

Rijeka u prvoj utakmici dana nije imala previše problema protiv problemima uzdrmane Istre 1961. Aktualni prvaci Hrvatske slavili su s visokih 4:0.

Osijek - Dinamo {{score}}

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider