Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napad u Saudijskoj Arabiji

Napad zabrinuo vozače Formule 1, ali organizatori poručuju: "Utrka će se održati"

Ovog vikenda vozi se utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.

Organizatori utrke svjetskog prvenstva Formule 1, Velike Nagrade Saudijske Arabije objavili su kako će se natjecanje održati kako je i planirano u nedjelju, usprkos napadu na skladište naftne kompanije u Jeddahu u blizini staze.

"Trkački vikend će se održati po planu. Sigurnost svih naših gostiju je prioritet i radujemo se što ćemo dočekati navijače tijekom vikenda vrhunskog utrkivanja i zabave," navodi se u priopćenju organizatora utrke Saudi Motorsport Company.

"Svjesni smo napada na distribucijsku stanicu Aramco i ostajemo u kontaktu sa saudijskim sigurnosnim tijelima, kao i F1 i FIA-om kako bismo osigurali sigurnost, a sve sigurnosne mjere se nastavljaju provoditi," dodali su.

Oglasila se i Formula 1

"Vlasti su potvrdile da se događaj može nastaviti kako je planirano i mi ćemo ostati u bliskom kontaktu s njima i svim timovima te pomno pratiti situaciju."

Saudijska državna televizija je objavila kako je došlo do napada na skladište državne naftne kompanije Saudi Araco. Veliki požar i crni gusti dim mogli su se vidjeti i sa staze, a aktualni svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu je tijekom prvog treninga putem radija rekao kako osjeća miris paljevine.

gol expired VIDEO Strašne scene uoči utrke Formule 1: Raketni napad u blizini staze izazvao zabrinutost divider

Odgovornost za napad na naftni pogon Aramco blizu staze preuzeli su jemenski pobunjenici.

U nedjelju nas čeka druga utrka sezone, a pobjednik prve utrke bio je Monegažanin Charles Leclerc u Ferrariju. Sjajan dan za Ferrari u Bahreinu upotpunio je Carlos Sainz koji je završio drugi, a na postolje se popeo i Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider