Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ekspresni prvijenac

Olmo zabio u debiju za Španjolsku čim je ušao u igru!

Dinamovu igraču trebale su samo tri minute za prvijenac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dani Olmo bio je strijelac u visokoj pobjedu Španjolske protiv Malte (7:0) u kvalifikacijama za Euro 2020.

Olmo je u igru ušao u 66. minuti, a poentirao je već u 69. nakon što je vješto zaobišao vratara nakon dodavanja Thiaga Alcantare.

Strijelci za Furiju bili su i Alvaro Morata (23), Santi Cazorla (41), Pau Torres (62), Pablo Sarabia (63) i Gerard Moreno (71).

Rumunjska i Švedska su u izravnom okršaju u Bukureštu odlučivale tko će se iz ove skupine pridružiti Španjolcima na EP-u. Šveđani su uoči utakmice imali bod više, a pobjedom u Bukureštu sa 2:0 razriješili su sve dvojbe uoči zadnjeg kola.

gol expired Modrić otkrio što je ključ protiv Slovaka i kako je bilo ući u odabrano društvo: "Napokon mi se ostvarila želja" divider

Gosti su poveli u 18. minuti golom Marcusa Berga koji je zabio glavom nakon odličnog ubačaja Emila Forsberga. Korak bliže karti za EP Šveđani su došli u 34. minuti kada je Robin Quaison zabio za 2:0. Bila je to još ljepša akcija, a napadaču Mainza za pogodak je asistirao Berg. U drugom dijelu gosti su mirno obranili prednost i zasluženo slavili.

Španjolska vodi na ljestvici sa 23 voda, Švedska je druga sa 18 bodova, dok Rumunjska i Norveška imaju po 14 bodova.

U skupini J Italija se i prije ovog kola plasirala, a Azzurrima se večeras pridružila i Finska pobjedom protiv Lihtenštajna s 3:0. Finska reprezentacija će tako prvi put u povijesti nastupiti na nekom velikom natjecanju. 

gol expired Hrvatska ide na EURO 2020! Vatreni u sjajnom preokretu pobijedili Slovake! divider

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Italije nije imala rezultatsku važnost jer su Finci ranije obavili posao, no Talijani su u Zenici lovili rekord i uspjeli su. Bilo je 3:0 - prvi put u povijesti nanizali su deset pobjeda. Do sada su imali devet pobjeda u nizu čime su izjednačili rekord iz 1939. godine.

Italija je nakon prvog poluvremena vodila 2:0 golovima Francesca Acerbija (21) i Lorenza Incignea (37), a u drugom dijelu među strijelce se upisao i Andrea Belotti (52).

gol expired Finska osigurala prvo veliko natjecanje: Pukki strpao dva komada za veliko slavlje divider

Italija vodi na ljestvici sa 27 bodova, Finska ima 18 bodova, Grčka 11, a BiH, koju vodi Robert Prosinečki i Armenija po 10 bodova.

U skupini D još ništa nije poznato.

Danska je pobijedila Gibraltar sa 6:0, dok je Švicarska bila bolja od Gruzije s 1:0. Uoči zadnjeg kola Danska Švicarska i Irska su u igri za prolaz. Na ljestvici vodi Danska sa 15 bodova, Švicarska ima 14, a Irska 12 bodova. U zadnjem kolu Švicarci imaju najlakši posao, gostuju kod Gibraltara, dok će Irska i Danska u Dublinu loviti drugu kartu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider