Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dirljive scene

Ukrajinac ponio kapetansku vrpcu Cityja i zaradio ovacije cijelog stadiona: "Klub stoji iza njega"

Ukrajinski nogometaš Oleksandar Zinčenko bio je kapetan Manchester Cityja u susretu FA Kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su sinoć Peterborough u petom krugu FA Kupa s 2:0, a ponajbolji ukrajinski nogometaš Oleksandar Zinčenko ponio je kapetansku vrpcu.

Momčad Pepa Guardiole je slavila pogocima Riyada Mahreza i Jacka Grealisha te tako osigurala put u četvrtfinale FA Kupa.

Fernandinho prepustio traku Ukrajincu

Španjolac je promijenio šest igrača u prvoj jedanaestorki, a nakon dvoboja pohvalio je Fernandinha koji je prepustio kapetansku traku ukrajinskom nogometašu.

"Naš kapetan odlučio je predati traku Zinčenku. Svi u klubu podržavaju ovu gestu i stojimo iza svog kapetana koji predstavlja svoju državu", rekao je Pep prije utakmice.

Domaći navijači pozdravili su ukrajinskog nogometaša glasnim ovacijama, a Zinčenko i kapetan domaće momčadi Frankie Kent na teren su izašli s ukrajinskom zastavom, piše engleski Sky Sports.

Zinčenko zaradio ovacije cijelog stadiona

"Naravno da je ovo težak period za Oleksandara. Dobio je podršku ne samo od naših navijača, već od ljudi iz cijelog svijeta, Ujedinjenog Kraljevstva zbog ove lude situacije u kojoj trenutno živimo", rekao je Guardiola pa dodao.

"Za njega je najbolje da igra nogomet. Prošli smo u sljedeći krug i bila je ovo dobra večer za nas jer znamo koliko opasno može biti gostovanje u FA Kupu", zaključio je trener Cityja.

Upravo je Zinčenko jedan od nekolicine ukrajinskih nogometaša koji su jučer poslali apel svjetskoj nogometnoj zajednici da se zaustavi rat u Ukrajini.

gol expired Prekinuli karijeru i priključili se obrani Ukrajine: Tri mlada sportaša poginula u ruskoj invaziji divider

U dirljivoj snimci prikazane su različite poruke podrške ukrajinskom narodu, a među njima je bila i poruka Bad Blue Boysa na uzvratnoj utakmici play-offa osmine finala Europske lige između Dinama i Seville na Maksimiru.

Najžešći navijači Dinama su razvili transparent podrške ukrajinskom narodu te nekoliko puta tijekom susreta skandirali "Slava Ukrajini". Također, na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona osvanula je i ukrajinska zastava.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider