Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''ništa nije definitivno''

Novi izvršni direktor HNS-a Kustić bez potvrde da se nacionalni stadion gradi u Blatu

Novi izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić nije potvrdio navode kako će se u Blatu u Zagrebu sigurno graditi nacionalni stadion.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas je održana redovna Skupština HNS-a te sastanak Izvršnog odbora na kojoj smo dobili novog izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza. Na tom je mjestu dosadašnji direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić naslijedio Damir Vrbanovića kojem je istekao mandat.

"Zahvaljujem se predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru na povjerenju koje su mi dali. Maksimalno ću se truditi kvalitetno obavljati svoj posao", poručio je novi izvršni direktor koji je sada i službeno postao drugi čovjek HNS-a.

Na pitanje znači li to da je na ovo važno mjesto stigla promjena u savezu, Kustić nam je odgovorio:

''Ja imam svoj način rada, procijenite sami.''

Šuker navija za lokaciju u Blatu, ali konačne odluke još nema

Tijekom dana se medijima proširila izjava Davora Šukera, ili barem takva interpretacija, kako će se u zagrebačkom naselju Blato sigurno graditi nacionalni stadion, pa smo pitali gospodina Kustića je li takvo što dogovoreno i potvrđeno.

''Ništa nije definitivno. Još je dosta toga u kombinaciji, razgovaramo s Goricom i ostalima. No reprezentacija će i dalje igrati diljem Hrvatske, to je moj stav'', rekao je Kustić za Novu TV.

Budući da se u zadnje vrijeme bez Kustića ne rade veliki ''zahvati'' u hrvatskom nogometu, vjerujemo kako još uvijek nije donesena definitivna odluka oko izgradnje nacionalnog stadiona te na kojoj bi lokaciji on trebao niknuti.

HNS-ova službena stranica prenosi Šukerove izjave vezane za mogućnost gradnje stadiona i uvođenja VAR-a.

"Imali smo prije dva dana sastanak s predstavnicima Grada Zagreba i Vlade, i na dobrom smo putu. Neka svatko odradi svoj dio posla i nadam se da ćemo uskoro imati prekrasan stadion, a idealna je lokacija Blato. Idemo korak po korak, ali svi čimbenici zajedno. Možemo dobiti i namjenska sredstva od Uefe i Fife, znamo i troškove po njihovim standardima. ''

''Pomak prema stadionu u Zagrebu znači i razmišljanje što ćemo s Poljudom, želimo da uz nove stadione u Osijeku i Rijeci i Split bude zadovoljan. Pomoći ćemo i Poljudu, razgovarat ćemo o načinu i novcu. Puno sam govorio o infrastrukturi, a sada smo mirniji. Stadion će biti izgrađen: želimo ponuditi svojim gostima barem onaj minimum koji mi dobijemo na gostovanjima, i klubovi i reprezentacija", rekao je Šuker.

"VAR-sustav uvodi se od proljeća iduće godine. Treba još dodatne edukacije, treba ga objasniti navijačima te istaknuti ono dobro što donosi. Dat će stabilnost sucima te ćemo smanjiti broj grešaka. Nikome u HNS-u greške nisu interes. Među prvima u regiji uvodimo VAR-sustav, znamo što on znači za čistoću nogometa. Neka nam i taj projekt bude na ponos", istaknuo je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider