Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odbili smanjenje plaća

Nogometni sindikat stao uz igrače Dinama: "Odluke koje se tako donose nisu dobre"

Nogometni sindikat podržao je igrače Dinama u njihovoj odluci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Maksimiru su igrači i trener prve momčadi Nenad Bjelica odbili smanjenje plaća. Podsjetimo, Dinamo je odlučio redovno isplatiti samo trećinu primanja, sljedeću trećinu šest mjeseci nakon što krene prva utakmica, a trećinu nikad. Reagirali su i iz Hrvatske udruge nogometni sindikat i podržali Dinamovce.

''Podržavamo nogometaše u njihovoj odluci'', kazao je za Dnevnik Nove TV tajnik Mario Jurić i dodao kako je prerano za donošenje ovakvih odluka.

''Ove odluke treba imati u rezervi, a treba ih donositi u dogledno vrijeme, naravno u dogovoru s igračima, nikako ne jednostrano jer odluke koje se donose tako nisu dobre ni za klub ni za igrače'', dodao je.

gol expired Kriza u Maksimiru: Igrači Dinama žestoko reagirali na zahtjev čelnika. Je li pošteno kresati im plaće? divider

Inače, prvi klub koji je u HNL-u skresao igračima plaće je Osijek.

''Odmah su igrači pristali, čak nismo imali nikakav dogovor. Vidimo svi teška su vremena i naravno da sada treba izaći u susret i pomoć klubu'', rekao je kapetan Mile Škorić.

Sasvim je sigurno kako će primjere smanjenja plaća slijediti i drugi, a i HNS je poslao apel igračima i klubovima da postignu dogovor glede smanjenja plaća, jer klubovi ne mogu opstati bez prihoda.

gol expired Dječak smislio genijalan način za trening u izolaciji: Oduševio vratarske zvijezde i legende divider

''Apeliramo na predstavnike igrača s jedne i klubove s druge strane da pokrenu socijalni dijalog te da pronađu prihvatljivo i održivo rješenje o načinu smanjivanja klupskih troškova, a koje neće značajno ugroziti ugovornu stabilnost i egzistenciju igrača'', poručili su.

Ali i egzistenciju trenera koji su u klubovima na plaći. Da oni ne bi ostali bez posla u akciju spašavanja krenuo je i državni ured za sport koji će i te trenere pokušati uvrstiti u program mjera potpore ministarstva rada za očuvanje radnih mjesta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider