Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legendarni tandem

Grad poznat po slavnoj utrci Formule 1 sanja ulazak u najviši rang: Iza svega stoji - Berlusconi

Stari nogometni lisac mogao bi se vratiti na velika vrata.

Kad kažete "Monza", svim ljubiteljima sporta prva asocijacija je legendarna staza na kojoj se još od samih početaka Formule 1 (1950.) vozi utrka za Veliku nagradu Italije.

Međutim, u protekle nešto manje od dvije godine u ovom gradiću u blizini Milana rađa se jedan zanimljiv nogometni projekt kojemu je konačni cilj da lokalni klub AC Monza po prvi put u svojoj povijesti uđe u Serie A.

Režiseri cijele priče su Silvio Berlusconi i Adriano Galliani, dvojac koji je svojedobno učinio AC Milan jednim od najmoćnijih klubova svijeta.

Berlusconijev brat predsjednik, Galliani ima poseban motiv

Berlusconi je u međuvremenu zaplovio u političke vode, Galliani se također povukao sa San Sira, ali sad se u poodmakloj životnoj dobi žele vratiti među velike nogometne "igrače" u Italiji.

Za predsjednika Monze postavili su Paola Berlusconija, Silvijeva mlađeg brata i preko korporacije Fininvest, koja je 100-postotni vlasnik, uložili u klub oko 25 milijuna eura u posljednjih 20-ak mjeseci.

Galliani je taj koji je rođen u Monzi i on ima poseban motiv da uspije cijela ova priča o kojoj je progovorio ovih dana.

"Kao dijete sam bio navijač ovog kluba, a naš je cilj da se plasiramo u Serie A 2021. godine, gdje klub nikada nije bio. Želimo imati momčad sastavljenu većinom od mladih talijanskih igrača, koja će igrati zabavan nogomet, ali i koja će, što je jako važno, trajno ostati u Serie A", prepričao je Galliani.

Pandemija koronavirusa djelomično je zaustavila planove Gallianija i braće Berlusconi, ali poručuju kako neće odustati.

Gaze kroz Serie C i ne žele se zadržavati u Serie B

Prva sezona novim vlasnicima poslužila je za skeniranje situacije, a onda su doveli 10-ak pojačanja i Monza je trenutno vodeća u trećeligaškoj konkurenciji, u Serie C u podskupini A. Imaju čak 16 bodova više u odnosu na drugoplasirani Carrarese i da nije koronavirusa već bi dosad izborili plasman u Serie B.

U svakom slučaju, bilo na zelenom travnjaku ili za zelenim stolom, Monza će se plasirati među drugoligaše, a Berlusconi i Galliani najavljuju da ih ne zanima dugotrajni boravak u Serie B već odmah žele u najviši rang.

"Cilj je da vidimo Monzu kako igra protiv Milana na San Siru. To je klub koji u ovom trenutku ima najsretnije navijače u Italije, imamo ambicije, snagu, strast, imamo sve", zaključio je Christian Brocchi, nekadašnji prvotimac Milana koji je danas trener Monze.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider