Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SKANDAL U AUSTRIJI

Nogometaši iz Hrvatske i Srbije uhićeni poslije velike policijske akcije

Austrijski nogomet zatresao je težak skandal poslije kojeg je čak devetorica nogometaša završilo iza rešetaka, uglavnom s prostora bivše Jugoslavije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Devetorica nogometaša lišeni su slobode poslije akcije austrijske savezne policije zbog sumnje da su namještali utakmice. Riječ je o igračima iz treće lige, među njima je i izvjesni Marjan Markić koji ima hrvatsko državljanstvo, rodio se u Brčkom, ali nikad nije zaigrao za hrvatski klub.

Na popisu je i austrijski državljanin hrvatskih korijena Robert Bencun te još Ratko Buljić, Srbin iz Doboja, Miloš Grcić koji je rođen u Srbiji te Austrijanci srpskih korijena Dejan Nešović i Dejan Ćosić. Uz njih privedeni su još Philip Petermann, Bartolomej Kuru i Andreas Strapajević.

Upali im u kuće i pretresli ih

Policija im je upala u kuće, pretresla ih i zaplijenila sve što će im koristiti u daljnjoj istrazi, a sumnja se u ishode nogometnih utakmica iz studenog prošle godine. Sumnju na te utakmice policija je bacila poslije pomoći stručnjaka iz tvrtke koja prati utakmice te razine nogometnog natjecanja.

"Poštenje je u sportu najvrjednije! Nije bitno o kojoj je razini natjecanja riječ. Zato smo odlučili ispitati situaciju u trećoj ligi i prepustiti Sport Radaru praćenje te razine natjecanja. Oni su nam trebali ukazati na sumnjive utakmice kako bi nastavili provoditi politiku nulte tolerancije na namještanje u sportu“, rekao je Gerhart Miletich, prvi čovjek Austrijskog nogometnog saveza za Kurier.

Svi uključeni trenutačno su suspendirani iz nogometa do presude, a odluka vrijedi za sve zemlje članice FIFA-e.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider