Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sudionici finala Lige prvaka

Grozna slika Modrića i Lovrena u Nizozemskoj: "Oni su Mamićevi bankomati"

Nizozemski list Voetbal objavio je članak u koje se Modrić i Lovren nazivaju "Mamićevim bankomatima".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novinar nizozemskog sportskog lista Voetbal Iwan van Duren objavio je u spomenutom listu veliki tekst o situaciji u hrvatskom nogometu, u kojoj su glavni akteri Zdravko Mamić, Luka Modrić, Dejan Lovren i zagrebački klub Dinamo.

Pod naslovom "Mamićevi bankomati – Modrić i Lovren zaglibili na balkanskoj ruti" autor Iwan van Duren nizozemsku je javnost upoznao s ulogom koju su hrvatski reprezentativaci, sudionici ovosezonskog finala Lige prvaka, imali u izvlačenju 116 milijuna kuna iz Dinama.

Van Duren navodi da "dvojica nogometaša imaju ključnu ulogu u jednom od najvećih korupcijskih slučajeva u povijesti Hrvatske, u čijem je fokusu čovjek koji je Dinamo i HNS držao u šaci dugi niz godina".

Autor je u tekstu opisao i životni put dvojice nogometaša, ulogu Zdravka Mamića u njihovim karijerama, ali i aktualnu situaciju u kojoj Modrić i Lovren često dolaze u Hrvatsku kako bi svjedočili na sudu, zbog čega je njihova reputacija u hrvatskoj javnosti narušena.

Osim aktualne situacije, Van Duren je Nizozemce podsjetio i na prosinačku noć 2011. godine, kada je Lyon na Maksimiru pregazio Dinamo sa 7:1 i ostvario dostatnu gol-razliku za prolaz u daljnju fazu natjecanja. Taj je susret bio pod velikim povećaom zbog mogućeg namještanja, ponajviše zbog činjenice da je Domagoj Vida namignuo napadaču Lyona Gomisu nakon što je ovaj zabio pogodak.

Autor se u tekstu još osvrnuo na nevjerojatno mali interes navijača za Dinamo, iako je riječ o najuspješnijem hrvatskom klubu od samostalnosti.

Van Duren je tekst zaključio s rečenicom:

"Nijedan hrvatski sudac ne želi biti odgovoran zbog možebitnog izostanka Lovrena ili Modrića sa Svjetskog prvenstva u Rusiji", aludirajući pritom na moguće kriminalne radnje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider