Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"to je najvažnije"

Niko Kovač najavio povratak na klupu: Otkrio kada se vraća i koje su moguće destinacije

Niko Kovač komentirao je vrijeme provedeno u Bayernu i najavio planove za budućnost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kovač bez posla je gotovo četiri mjeseca nakon otkaza u Bayernu početkom studenog. Voditi bavarskog velikana vrlo je stresno, pa ne čudi da je hrvatski trener odlučio uzeti odmor do kraja sezone.

Da planira povratak trenerskom poslu sljedeće sezone, Kovač je potvrdio u razgovoru za Servus TV.

"Treba mi vremena za odmor. Sad polako opet osjećam potrebu i volju da se vratim treniranju. Vjerojatno ću od ljeta opet raditi, pripremam se za to", rekao je.

gol expired VIDEO Šokantne snimke: Automobilom uletio na travnjak i pokušao pregaziti suca divider

Kovača se povezivalo s Herthom iz njegova rodnog Berlina i engleskim klubovima, a bivši kapetan hrvatske reprezentacije otvoren je za spomenute destinacije, pa i više od toga.

"Drago mi je da sam mogao pogledati Super Bowl u Miamiju"

"Teško je voditi veći klub od Bayerna, ali to me ne zanima, ako se mogu identificirati s klubom, radit ću za njega. Mnogo je dobrih liga - engleska, španjolska, Bundesliga je uvijek zanimljiva. Iza sebe imam iskustvo reprezentacije, više volim svakodnevni posao. Spreman sam ići tamo gdje bi me cijenili. To je na kraju najvažnije", dodao je.

Bišćan za GOL.hr o Ligi prvaka, Liverpoolu, Barceloni...

Kovač je otkrio i kako provodi slobodno vrijeme kojeg sada ima napretek.

"Prije svega sam čovjek i imam život kao i svi, idem u kupovinu i družim se s prijateljima. Ljudima je čudno kada me odjednom susretnu u trgovini. Također sam veliki obožavatelj američkog nogometa i drago mi je da sam mogao pogledati Super Bowl u Miamiju. Svima preporučujem da pogledaju taj spektakl."

"I dalje sam sretan ako Bayern pobijedi"

Kovač još uvijek prati svoj bivši klub u kojem je i igrao, a u kontaktu je i s nasljednikom Hansijem Flickom.

"Naravno da i dalje gledam utakmice, gledao sam Bayern protiv Leipziga. I dalje sam sretan ako Bayern pobijedi. Nazvao sam Hansija Flicka danas, čestitao mu rođendan i poželio srežu protiv Chelseaja."

gol expired Fanovi Liverpoola odbrojavaju: Datum koji bi mogao ući u povijest divider

Kovač se osvrnuo i na vrijeme provedeno u Bayernu. Osvojio je duplu krunu, ali se praktički cijelo vrijeme morao nositi s brojnim kritikama i "unutarnjim neprijateljima" u svlačionici.

"Gledam jako pozitivno na to iskustvo, razvio sam se kao trener, bilo je to poučno za mene. Svi žele ići tamo, ali rijetki dobiju priliku. Sigurno ću moći iskoristiti to iskustvo u budućnosti. Kritike? Nogomet je sport koji nosi emocije. Ljudi svašta pričaju, ali ne treba to shvaćati preozbiljno. Ja uvijek gledam naprijed", rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider