Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kuljao je gnjev

Neviđene scene na Parku prinčeva: Zvijezde PSG-a brutalno ponižavale Haalanda i Dortmund

Zvijezde PSG-a ružno su se obračunale s Erlingom Haalandom i igračima Borussije Dortmund...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PSG se preko Borussije Dortmund konačno plasirao u četvrtfinale Lige prvaka. Parižani su pobijedili 2:0, i to bez gripoznog Kyliana Mbappea u početnom sastavu.

Zvjezdana pariška momčad u prethodne tri sezone ispadala je već u osmini finala. Bilo su to gorka razočaranja za Parižane. U anale su upisani nevjerojatni porazi od Manchester Uniteda i Barcelone. To je sigurno jedan od razloga zbog kojeg su tako frenetično proslavili pobjedu.

gol expired Prije dva dana sprdao se s koronavirusom, a sada je prvi zaraženi košarkaš u NBA ligi divider

Drugi jak razlog jesu repovi koji se vuku iz Dortmunda. Od prve minute bilo je vidljivo da su Parižani silno motivirani. Nije im smetalo što su igrali pred praznim tribinama. Nogometnim žargonom rečeno, grizli su kao gladni psi pušteni s lanca.

Pokazivali su nešto što im je nedostajalo prošlih sezona, kada su se, valjda uljuljkani u glamurozni život Pariza, prečesto ponašali indolentno, pa su gubili i već dobivane utakmice. Sinoć je to bila druga priča, sinoć je iz njih kuljao silan bijes i oganj.

gol expired Real Madrid započeo s mjerama za suzbijanje koronavirusa: Zatvoreni muzej i stadion divider

Iako bi se očekivalo da će atmosfera na praznom stadionu biti komorna, visoke tenzije osjetile su se u zraku. Među igračima je atmosfera bila naelektrizirana do maksimuma. To se moglo osjetiti u svakom startu, posebno kod proslave golova. Tada bi iz igrača PSG provalio vulkan, kao da se otvorila Etna.

Čini se da su pariške zvijezde jako napalile medijske panegirike napadaču Borussije Erlingu Haalandu, koji ih je u prvoj utakmici potopio s dva torpeda. Mladi Norvežanin proslavio je golove u svojem stilu – u Budinoj meditacijskoj pozi. Parižane je to jako razjarilo, očito su to shvatili kao provokaciju.

gol expired Večer Kloppovih ispada: Svoje navijače nazvao je**nim idiotima pa rekao da ne shvaća Atleticov stil igre divider

Neymar je demonstrirao uzavrelo stanje duha gotovo izbezumljenom proslavom prvoga gola. Brazilac je zabio glavom i urličući odsprintao u zagrljaj Mbappeu i ostalim suigračima na klupi. Nakon što su se izgrlili i izljubili kao da je zabio odlučujući gol u finalu, Neymar je pred fotoreporterima ironično imitirao Haalandove proslave gola.

Nakon drugog gola koji je postigao Juan Bernat pred kraj prvog poluvremena, kamere su uhvatile Angela Di Mariju kako dovikuje suigračima:

"Moramo im zabiti koliko god možemo, pet-šest komada, moramo poniziti te ku**ine sinove", ružno je urlao Argentinac, koji je očito jedva dočekao da iz sebe izbaci nakupljeni gnjev.

gol expired Tisuće navijača PSG-a slavile ispred stadiona pobjedu nad Borussijom: "Naš jedini virus je PSG" divider

U kakvom je duševnom stanju bio, najbolje govori podatak da je pred kraj utakmice dobio žuti karton zbog neprimjernog dobacivanja s klupe, nakon konflikta Neymara i Emrea Cana. Zbog toga neće moći igrati u prvoj utakmici četvrtfinala zbog akumuliranih kartona. Očito ga nije bilo briga.

Da su im Haaland i cijela momčad Borussije opasno digli živac, Parižani su pokazali i netom poslije završetka utakmice. Prvo je Mauro Icardi poveo pjesmu sljedećeg sadržaja: "Zašto sada ku**ini sinovi ne slave."

gol expired Oglasio se zaraženi nogometaš Juventusa: "Poštujte pravila. Napravite to za sebe i svoje voljene" divider

Potom se kompletna momčad okupila na centru i sjela u Budinu pozu. Mnogi su to protumačili ružnom gestom, no Parižani uzvraćaju da nisu radili ništa što oni njima nisu radili. Nakon toga igrači PSG-a izašli su pred Park prinčeva i burno proslavili pobjedu zajedno sa svojim razdraganim navijačima.

Pobjedom protiv Borussije Parižani su izbacili silne frustracije koje su se nakupile posljednjih godina. No ovo je bila tek osmina finala, još je dug put do trofeja koji pariški šeici tako žarko žele osvojiti.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider