Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sol na ranu

Igrač Newcastlea je dolazak Saudijaca proslavio ovom fotografijom: Narugao se najvećim rivalima

Ova dva kluba imaju jedno od najdugotrajnijih i najžešćih rivalstava u Engleskoj.

Višegodišnje glavinjanje i lutanje trebalo bi postati stvar prošlosti za Newcastle i njegove navijače koji su u proteklih 12 godina, dok je klub vodio Mike Ashley, dvaput doživjeli ispadanje iz Premierlige.

Omraženi Ashley prodao je klub Saudijcima i za popularne Svrake nesumnjivo će uslijediti bolji dani.

Korporacija PIF (Public Investment Fund), iza koje stoji saudijski prijestolonasljednik Mohammed bin Salman i koja je od ovog četvrtka većinski vlasnik Newcastlea, teška je oko 500 milijardi dolara, što dovoljno govori o tome kakav bi kapital trebao gurati ovaj engleski klub u bolju budućnost.

Dok za Newcastle dolaze bolji dani...

Svi su na St James Parku svjesni da će u klub sletjeti velika pojačanja i da će Newcastle krenuti uzlaznom putanjom. Tako je trener Steve Bruce već dao izjavu u kojoj se pomirio s time da će biti smijenjen, jer Saudijci će inzistirati na nekom jačem imenu (spominju se Antonio Conte, Steven Gerrard, Frank Lampard i Eddie Howe), a navijači su euforično proslavili početak nove ere, okupivši se ispred stadiona.

gol expired Pogledajte tu euforiju: Navijači Newcastlea u ekstazi poslije odluke koja će promijeniti nogomet divider

Na svoj način je ulazak Saudijaca u klub proslavio i Paul Dummett, nogometaš Newcastlea. Ovaj 30-godišnji branič na Twitteru je objavio fotografiju na kojoj se brojni navijači Newcastleovog najvećeg rivala, Sunderlanda, drže za glavu.

...Sunderland tavori među trećeligašima

U međuvremenu u Sunderlandu, napisao je Dummett u opisu fotografije objavljene nedugo nakon što je i službeno potvrđeno da su Saudijci kupili Newcastle.

Inače, ova dva kluba imaju jedno od najdugotrajnijih i najžešćih rivalstava u Engleskoj, ali već neko vrijeme ne mogu igrati utakmice jer Sunderland trenutno prolazi kroz najmračnije razdoblje svoje povijesti. Nakon što su u svibnju 2017. ispali iz Premierlige, očekivao se brzi povratak, ali uslijedio je totalni šok: sezonu 2017./2018. završili su na posljednjem mjestu Championshipa i ispali među trećeligaše gdje se još uvijek nalaze.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider