Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kaos u mariboru

Nevjerojatne scene u Ligi prvaka: Slovenci mlatili policiju, Rusi gađali suca raketom

U Mariboru su drugog dana 1. kola Lige prvaka huligani zasjenili veliki uspjeh slovenskog prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako se dolazi do Lige prvaka s malim budžetom, a onda i uzima bod u prvom kolu elitnog klupskog natjecanja, pokazali su svim sličnim klubovima igrači slovenskog Maribora. Prvaci Slovenije odigrali su na svom terenu 1:1 s bogatim ruskim Spartakom, no nažalost u svijet su otišle i neke druge snimke.

Uoči utakmice došlo je do velikih obračuna huligana i policije. Navijači Maribora potpomognuti kolegama iz poljskog Widzewa i švicarskog St. Gallena pokušavali su cijeli dan doći do ruskih navijača u centru Maribora. No velik broj interventne policije koja je čuvala gostujuće navijače spriječio je kontakt dviju skupina.

Zato je u jednom trenutku izbio veliki sukob domaćih huligana i organa reda. U jednom trenutku smo vidjeli na podu pripadnika slovenske policije, što se ne vidi često u ovakvim obračunima.

Za ispade na stadionu pobrinuli su se gosti. S gostujuće tribine je u jednom trenutku ispaljena signalna raketa i to ne u zrak već ravno na teren. Raketa je umalo pogodila suca utakmice Deniza Aytekina i pretpostavljamo kako će Spartak zbog toga biti teško kažnjen.

Baklji je bilo, ali srećom samo na tribinama ne u terenu, i u Rotterdamu gdje su igrali Feyenoord i Manchester City. Nizozemski su navijači priredili veliku bakljadu očito ne mareći za UEFA-u i njene propise.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider