Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
produžio je, čeka ga borba

Transfer koji je podigao prašinu pokreće "rat" vratara u Bayernu: Neuer ima velike planove, ali i novu prijetnju

U Bavarsku stiže novi veliki vratarski talent, a njemački mediji pišu da ima dogovor s klubom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manuel Neuer produžio je ugovor s Bayernom do 2023. Bila je to jedna od glavnih priča u Bavarskoj ovog proljeća, pregovori su se dosta otegnuli, ali na kraju je kapetan stavio potpis na papir.

Neueru su 34 godine, ali ne planira povlačenje u skoroj budućnosti. Za njemački Bild rekao je da bi mogao igrati i na Europskom prvenstvu 2024. Međutim, pitanje je hoće li tada još biti u Bayernu – ugovor će mu isteći, a Bavarci su doveli rješenje za budućnost.

Alexander Nübel još je ove sezone vratar Schalkea, ali od sljedeće je igrač Bayerna. Transfer je već dogovoren – Schalkeu, po običaju, neće pripasti ništa. Nübelu su 23 godine, a glasi za jednog od najvećih njemačkih vratarskih talenata.

Transfer koji uvijek pokreće buru

Njegova priča jako nalikuje baš onoj Neuerovoj. Obojica bez odštete stižu u Bayern iz Schalkea, a transfer na toj relaciji uvijek podiže buru. Neuer je tako u Gelsenkirchenu (p)ostao izdajnik, dok je s druge strane najžešćim Bayernovim navijačima trebalo vremena da ga prihvate.

Sličan put odabrao je i Nübel. Njegov agent Stefan Backs otkrio je u intervjuu za AZ da je mladi vratar isključio mogućnost komentiranja objava na svojim društvenim mrežama kako bi se zaustavio neminovnu bujicu uvreda koja bi tamo nastala. Međutim, u intervjuu je posebno zanimljivo objašnjenje zašto je njegov mladi klijent odabrao baš Bayern.

''Bayern je predstavio dobar plan, inače Alex ne bi potpisao. Da je bila riječ o novcu, otišao bi u inozemstvo. Bilo je nekoliko ponuda u kojima bi novac bio bolji, Bayernova ponuda bila je u nižem rangu", rekao je.

Neuer opet u sukobu za "jedinicu"?

Njemački mediji spekuliraju da Nübel ima dogovor – usmeni ili kao klauzulu u ugovoru – o određenoj minutaži koju bi trebao dobiti u Bayernu.

Vidjet ćemo kako će to sjesti s Neuerom i trenerom Hansijem Flickom. Njegovo produženje ugovora bilo je velik korak i prema Neuerovu produženju – hoće li Flick sada biti prisiljen svoj prvi izbor ponekad ostaviti na klupi? U svakom slučaju, ako i nema dogovora, bit će zanimljivo pratiti dinamiku dvojice vratara Bayerna sljedeće sezone.

Za Neuera takva situacija nije ništa novo, slično je već godinama u reprezentaciji. Po mnogima je Marc-Andre ter Stegen trenutačno bolji vratar, ali Neuer ne da svoju jedinicu i čvrsto se drži među vratnicama.

Ter Stegen je i javno ustao protiv nedostatak prilika u Die Manschaftu, a sada na scenu stiže i Nübel. Na golu može biti samo jedan, može li se Nübel izboriti za mjesto pod suncem u ogromnoj sjeni koju baca Manuel Neuer?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider