Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nož u leđa don carlu

Nema mira u Bayernu ni nakon pobjede: ''To se ne smije događati''

Bayern je na startu Lige prvaka s uvjerljivih 3:0 pobijedio belgijski Anderlecht.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ni pobjeda na otvaranju Lige prvaka nije donijela smiješak na lice Carla Ancelottija. Bavarski mediji pišu kako je Anderlecht pobijeđen uvjerljivo, ali u klubu nema harmonije. Talijanski je trener na meti kritika. Nisu to napadi sa svih strana, ali uspjele su razne priče naživcirati mirnog Carlita.

''Kritike su pretjerane. Navikao sam ja na kritike, ali da budem iskren, ovo je previše. Svi pričaju o taktici, pozicijama igrača, strategiji, ali nogomet je puno jednostavniji'', rekao je Ancelotti uoči utakmice u Ligi prvaka.

Dijelu navijača i medija smeta Ancelottijev odnos prema njemačkim zvijezdama. Naročito Thomasu Mulleru koji je imao i jedan javni istup nakon pobjede u Bremenu. Subotnji poraz od Hoffenheima samo je pojačao dojam kako atmosfera oko kluba nije baš najbolja na startu druge sezone pod vodstvom Talijana.

I protiv Anderlechta na klupi je počeo Muller, ali i Boateng i Hummels. Nijemci vrte glavom. A onda se još Ancelottiju dogodi i ispad Francka Riberyja. Njegov mu je ljubimac u cijeloj toj situaciji na neki način zabio nož u leđa. Ok, to je Ribery, ali upravo je on slavio Ancelottija nakon što je otišao mrski mu Guardiola.

Bacanje dresa u Bayernu se ne tolerira

Riberyja je Talijan izvadio iz igre, a ovaj je u naletu bijesa skinuo dres i bacio ga prema klupi. Sportski direktor Salihamidžić odmah je krenuo smirivati situaciju, kao u rukometu kad igrač zaradi isključenje pa krene obavijesni razgovor s pomoćnikom trenera.

''To se ne smije događati u Bayernu. To nije u redu'', komentirao je Salihamidžić nakon utakmice, a iznenađen je bio i sam Ancelotti.

''Imao je žuti karton pa sam ga želio zaštititi i malo ga odmoriti. Bio je ljut, ali mora se zapitati zašto tako reagira. Razumijem da želi igrati 90 minuta, ali tu reakciju nikako ne mogu razumjeti.''

U Bayernu mira nema. Čini se da Ancelotti ne kontrolira najbolje svlačionicu. Glasine kažu kako priča uglavnom s nekolicinom svih ljubimaca. Smatralo se kako je Ribery jedan od njih, a bacanje dresa nikako nije pomoglo u smirivanju situacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider