Košarka
SPORTOVI
Košarka
proslavio rođendan pobjedom

Zubac vrlo dobar protiv Bucksa, ali bio je i žrtva raspoloženog Giannisa

Hrvatski košarkaši sudjelovali su u sadržajnoj večeri u NBA-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Giannis Antetokounmpo u petak je proslavio 25. rođendan za koji si je darovao uvjerljivu pobjedu (119:91) nad kompletnim Los Angeles Clippersima i osvetu Kawhiju Leonardu koji je prošle sezone, igrajući za Toronto, sinoćnjeg slavljenika i njegove Milwaukee Buckse zaustavio u finalu doigravanja Istočne konferencije.

Bucksi su ove sezone već pobijedili Clipperse u Los Angelesu, ali tada Leonarda nije bilo u momčadi, a Paul George se još oporavljao od operacije ramena. U noći s petka na subotu Clippersi su u kompletnom sastavu istrčali na parket u Fiserv Forumu, ali se nisu dobro proveli, iako su nakon -15 u prvoj četvrtini uspjeli poluvrijeme završiti sa samo devet koševa zaostatka (52:43).

No, tada se probudila "grčka zvijer" i povela domaću momčad u ofenzivu u kojoj će Bucksi u 40. minuti dohvatiti prednost od čak 41 koša (108:67), kad su već sve glavne zvijezde obiju momčadi preselile na klupu.

gol expired Navijači pohrlili po ulaznice za Man City: Igrači Dinama ih lijepo iznenadili, Istok i Zapad planuli divider

"Bio je Giannisov rođendan i po cijelom gradu smo tražili što bismo mu darovali. Nismo ništa našli pa smo mu darovali ovu pobjedu", slikovit je u opisu utakmice bio trener poraženih Doc Rivers koji je dodao da je njegova momčadi bila grozna.

Giannis zakucao preko Zupca

Antetokounmpo je u prvom poluvremenu postigao samo 10 koševa, ali je sve nadoknadio u trećoj četvrtini i prije nego što je sjeo na klupu, uz ovacije s tribina, došao do 27 koševa, 11 skokova i četiri asistencije.

"Većina ljudi za rođendan ode van s društvom, slave i zabavljaju se, ali ja ne. Ovo je ono što ja radim, a navijači su učinili da ovaj dan bude poseban", rekao je grčki košarkaš uz kojeg su još petorica suigrača imala dvoznamenkasti učinak.

gol expired Ibrahimović otkrio kako se osvetio Materazziju: "Čekao sam četiri godine. Poslao sam ga u bolnicu" divider

Khris Middleton je ubacio 17 poena, a Ersan Ilyasova i Pat Connaughton po 13 svaki.

Kawhi Leonard je utakmicu završio sa 17 koševa, a Paul George sa 13. Ivica Zubac je u ovakvom raspletu dobio nešto više minuta (24:26) nego obično, što je iskoristio za najbolji ukupan učinak u momčadi s 14 koševa (šut 6/10), 12 skokova i dvije asistencije. No, hrvatski reprezentativac se nekoliko puta našao "oči u oči" s Antetokounmpom i osjetio njegov bijes, pogotovo kad je jedno od svojih zakucavanja izveo preko startnog centra Clippersa.

Lakersi i Bucksi dominiraju

Sa 14 pobjeda u nizu Milwaukee je čvrsto zasjeo na vodeću poziciju u Istočnoj konferenciji s učinkom 20:3 i nalazi se u mrtvoj utrci s Los Angeles Lakersima koji su do svoje 20. pobjede stigli uvjerljivom pobjedom (136:113) na gostovanju u Portlandu.

Poraz nije bio jedina loša vijest za Trail Blazerse u toj utakmici. Naime, u 9. minuti dvoboja domaća momčad je do kraja sezone ostala bez Rodneya Hooda koji je nakon jednog obrambenog skoka završio na parketu, a dijagnosticirano mu je puknuće lijeve Ahilove tetive.

gol expired Predsjednik Barcelone upozorio Valverdea i priznao: "Brine me dan kada će Messi otići" divider

Trener Portlanda Terry Stotts nije dobro primio još jedan udarac ambicijama njegove momčadi, kao ni nemoć koju su njegovi košarkaši prikazali u ovom dvoboju, pa je prvi put u svojoj trenerskoj karijeri zaradio isključenje. Opravdano je protestirao zbog jednog dosuđenog faula na suparničkom centru Anthonyju Davisu, ali je njegova reakcija bila toliko žestoka da mu je sudac odmah pokazao dvije tehničke i put u svlačionicu.

Anthony Davis je završio dvoboj sa 39 koševa, devet skokova i tri blokade, a LeBron James je uz 31 poen imao osam asistencija i sedam skokova.

U domaćoj momčadi je Damian Lillard bio najbolji sa 29 koševa, osam asistencija i sedam skokova, a Mario Hezonja je u 17 minuta ubacio četiri koša (šut 1/4) uz dva skoka i jednu asistenciju.

Oklahoma slavila u drami

U Oklahoma Cityju je domaća momčad slavila sa 139:127 u produžetku dvoboja protiv Minnesote koja je na nevjerojatan način propustila priliku za pobjedu. Naime, Timberwolvesi su 1.1 sekundi prije kraja vodili sa 121-119 i Karl-Anthony Towns je imao dva slobodna bacanja. Nakon što je promašio prvo, momčadi su napravile svaka po jednu izmjenu, ali su gosti to činilo sporo pa im je zbog odugovlačenja dosuđena tehnička pogreška. Danilo Gallinari je pogodio slobodno bacanje i smanjio zaostatak Thundera na 121:120, da bi Towns potom ubacio drugo slobodno bacanje za 122:120.

gol expired Hrgović nokautirao Molinu: Amerikanca dvaput spasilo zvono, ali treći put mu nije bilo spasa! divider

Thunder nije imao minutu odmora, već je Steven Adams izveo pravi košarkaši "Hail Mary" i dodavanjem cijelom dužinom igrališta pronašao Dennisa Schrodera koji je uspio na vrijeme izbaciti loptu i položiti za produžetak (122:122). U dodatnih pet minuta je Thunder potpuno nadigrao demoralizirane "vukove".

Čak petorica igrača OKC-a završilo je s više od 20 poena, a najefikasniji je bio Chris Paul s 30. Shai Gilgeous-Alexander je ubacio 29, a Dennis Schroder 25 koševa. Steven Adams je imao 22 poena i 11 skokova, a Danilo Gallinari 21 koš. Timberwolvese su predvodili Jeff Teague sa 32 i Karl-Anthony Towns s 30 poena.

I Spursi slavili u prodžetku

U produžetku je pobjedu iščupao i San Antonio koji je pred svojim navijačima svladao Sacramento sa 105:104, iako su gosti u zadnje dvije minute osnovnog dijela utakmice ušli sa devet koševa prednosti (98:89). No, u preostalom vremenu Spursi su napravili 11:2, a tricu za produžetak (100:100) u posljednjim je sekundama pogodio Marco Belinelli.

U koševima siromašnih dodatnih pet minuta za Sacramento je jedini strijelac bio Buddy Hield, a konačnih 105:104 postavio je Dejounte Murray 29,6 sekundi prije kraja, jedinim ubačajem iz igre Spursa u produžetku.

gol expired Što nas čeka na novoj UFC-ovoj priredbi? Okršaj legende i nove atrakcije vrhunac je večeri divider

LaMarcus Aldridge je s 19 koševa i 13 skokova bio najbolji igrač San Antonija, ali pojedu su donijeli igrači s klupe, koji su ukupno ubacili 53 koša, od toga su četvorica imala dvoznamenkasti učinak. Murray je postigao 14, a Patty Mills i Jacob Poeltl po 13 poena. Hield je sa 23 koša bio najbolji strijelac Kingsa.

U još jednom srazu momčadi iz gornjeg doma Istočne i Zapadne konferencije, Boston je sa 108:95 nadigrao Denver i tako zadržao besprijekoran ovosezonski učinak u TD Gardenu (9:0). Gosti nijednom na utakmici nisu bili u vodstvu, a prednost Celticsa je na polovici zadnje četvrtine došla i do 23 koša.

Domaću momčad je predvodio Jayson Tatum sa 26 koševa, sedam skokova i pet asistencija. Jaylen Brown je ubacio 21, a Kemba Walker 19 poena. Centar Denvera Nikola Jokić je odigrao najbolju utakmicu u sezoni, ali njegovih 30 koševa, 10 skokova i četiri asistencije nisu bile od pomoći Nuggetsima, jer su ostali suigrači imali skromnu napadačku večer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider