Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legende na okupu

Moćni predsjednik PSG-a u Hrvatskoj: Kupio je Messija, Mbappea i Neymara, a sada je stigao u Split

Mnogobrojne nogometne i sportske zvijezde sudjelovale su na ceremoniji proglašenja ambasadora Sportskih igara mladih u Splitu, a za ovu godinu to će biti predsjednik PSG-a Nasser Al Khelaifi…

Katarski biznismen i predsjednik PSG-a Nasser Al Khelaifi, čovjek koji je u pariški klub doveo Neymara, Kyliana Mbappea i Lionela Messija, posjetio je Hrvatsku.

Lokomotiva - Dinamo Petković ušao na poluvremenu i zabio za pobjedu, Lokomotiva častila Modre na kraju susreta divider

Khelaifi je u Splitu proglašen ambasadorom Sportskih igara mladih za 2022. Svečanost je održana u amfiteatru splitskog Medicinskog fakulteta, a ceremoniji su nazočile mnogobrojne poznate iz svijeta sporta i politike.

Al Khelaifi u Splitu

Al Khelaifi je predsjednik investicijskog fonda Qatar Sport Investments, koji je glavni investitor u PSG i druge nogometne klubove i sportove, a pod patronatom je katarske države i kraljevske obitelji.

Al Khelaifi je osoba najvećeg od povjerenja katarskog emira Tamim bin Hamad Al Thani, koji je od 2013. vladar Katara, kada se njegov otac Hamad bin Khalifa povukao s trona.

Al Khelaifi je izašao na pozornicu u društvu predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina, koji ga je službeno proglasio ambasadorom Sportskih igara mladih.

Upravo je Al Khelaifi bio je jedan od najvećih saveznika Čeferinu i UEFA-i u sukobu s osnivačima zasad propalog projekta SuperLige.
PSG je jedan od rijetkih velikih klubova koji je otpočetka odbio sudjelovati u projektu. Čeferin je prije toga involvirao u Al Khelaifija u institucije UEFA-e uključivši ga kao predstavnika Europske asocijacije klubova u Izvršni odbor krovne europske nogometne federacije.

Ambasador Sportskih igara mladih

Europske nogometne glavešine posjetile su Hrvatsku zbog predstojeće sjednice Izvršnog odbora UEFA-e koja će se održati 20. rujna na Hvaru, a najavljeno je da stižu mnoga velika nogometna imena poput Luisa Figa, Zvonimira Bobana, Robbiea Keanea, Darija Srne, Nadine Kessler, Ricardinha…

„Hrvatska je izrodila mnoge velike sportaše, posebice nogometaše. Zbog toga mi je drago što sam došao u ovu predivnu zemlju. Počašćen sam što sam izabran za ambasadora Sportskih igara mladih. Djeca su naš najveći dar i njima nikada ne mogu reći ne“, izjavio je Al Khelaifi kratkom govoru.

Osnivač i čelnik Sportskih igara mladih Zdravko Marić okupio je u Splitu mnoga poznata imena iz svijeta nogometa i sporta.

Bila je tu delegacija HNS-a predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem izvršnim direktorom Tomislavom Svetinom. Unatoč nemirnoj noći nakon Hajdukova remija s Istrom pojavio se i predsjednik Bijelih Lukša Jakobušić. Ovo mu jedinstvena šansa da popriča s čelnikom PSG-a, koji ima na lageru puno igrača i Hajduk bi tu možda mogao naći nešto za sebe. Je li moguća suradnja i na drugim razinama? 

Legende na okupu

Bio je tu i legendarni izbornik Vatrenih Miroslav Ćiro Blažević, pa bivši hrvatski reprezentativci Stipe Pletikosa, Slaven Bilić, Darijo Srna, Mario Stanić i Mate Bilića.

Već stalni gost je legenda Real Madrida i crnogorskog nogometa Predrag Mijatović, viđen je i bivši srpski reprezentativac i igrač Manchester Uniteda Nemanja Vidić.

Putem videolinka u ceremoniju su se uključili i hrvatski kapetan i zvijezda Real Madrida Luka Modrić, pa hrvatski teniski as Goran Ivanišević te bivša portugalska superzvijezda Luis Figo…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider