Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pep drži rekord

Ovo dugo nije viđeno: Engleski div Dinamu daje mikroskopske šanse, Guardiola najveći "kikser"

U 2. kolu Lige prvaka Dinamo ide na noge Manchester Cityju, velikom favoritu skupine…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo večeras na Etihadu očekuje i najteža i najlakša utakmica ove sezone. Manchester City najteži je mogući suparnik u ovom trenutku. Kladionice su Građane proglasile prvim favoritom Lige prvaka. Po toj logici trenutačno nema težeg i jačeg suparnika u klupskom nogometu.

To je ujedno i razlog zbog kojeg je ta utakmice za Modre najlakša u psihološkom smislu. City je ogroman favorit i svi očekuju njegovu pobjedu. Stoga je jasno da Modri nemaju nikakvog rezultatskog imperativa, nemaju nikakav pritisak da moraju nešto napraviti.

gol expired Dinamovci odradili trening na velebnom Etihadu: Nebo se spustilo na zemlju divider

Ta će im činjenica omogućiti da na travnjak istrče maksimalno opušteni. U takvim uvjetima u psihološkom smislu najlagodnije je igrati. Postavljeni koeficijenti u kladionicama sve govore. William Hill plaća pobjedu Cityja s mizernih 1,05, a pobjedu Dinama s čak 36.

U hrvatskim kladionicama "dvojka" je osjetno niža, iznosi 30. U ovom kolu Lige prvaka to je najveći koeficijent u William Hillu na pobjedu jedne momčadi.

Najveći koeficijent na pobjedu Modrih

Za usporedbu, William Hill plaća pobjedu Club Bruggea u Madridu protiv Reala s 9,5, a RB Salzburga u Liverpoolu s 9. To su sljedeća dva najveća koeficijenta na pobjedu bilo koje momčadi na ponudi engleskog kladioničarskog diva. U hrvatskim kladionicama na ta dva kluba koeficijent se vrti oko 10.

Emiliano Sala (Foto: AFP) Bliži se kraj jednoj od najmučnijih transfer saga u nogometnoj povijesti divider

Ne sjećamo se kada je posljednji put u Ligi prvaka na pobjedu neke momčadi koeficijent bio 36. Pogotovo se teško sjetiti kada je zadnji put izišao takav rezultat. U posljednjih deset godina najveće iznenađenje u smislu visine koeficijenta napravio je ruski Rubin 2009., kada je pobijedio Barcelonu na Camp Nouu s 2:1.

Koeficijent se vrtio između 30 i 37, kako u kojoj kladionici. Zanimljivo, Katalonce je u to vrijeme vodio upravo Pep Guardiola. To je sezona u kojoj je Barca osvojila La Ligu s tada rekordnih 99 bodova, a u polufinale Lige prvaka ispala je od Intera.

Guardiola drži negativne rekorde

Frapantan je podatak i da drugi negativni rekord drži Guardiolina momčad. Naime, prošle sezone Lyon je kreirao senzaciju kada je pobijedio City na Etihadu s 2:1. Koeficijent se vrtio između 15 i 22. Prošle sezone City je osvojio englesko prvenstvo, a Guardiolina momčad opet je ispala u polufinalu Lige prvaka od Tottenhama.

Moguća postava Cityja protiv Dinama (Screenshot: homecrowd.io) Guardiola će (nešto) rotirati: Evo u kakvoj bi postavi City trebao dočekati Dinamo divider

Dinamovi navijači ne bi imali ništa protiv da se u tu priču nekako uklope i Modri. Može i s remijem. U William Hillu koeficijent je čak 12. To je drugi najveći postavljeni koeficijent na klasičnu okladu 1, X ili 2 u ovom kolu Lige prvaka.

Guardiolin Manchester City nije imun na „kiksove“. Nedavno je u 5. kolu Premierlige izgubio od Norwicha s 3:2. U pojedinim kladionicama pobjeda Norwicha plaćala se s 31. U Zagrebu će na pobjedu Dinama gotovo sigurno biti znatno manji koeficijent.

Ako je mogao Norwich...

Kanarinci su putokaz Modrima. Radi se o klubu koji je po financijskim aspektima najbliži Dinamu. Norwicheva momčad na Transfermarktu vrijedi tek nešto više od Dinamove (121 naspram 107 milijuna eura). Također, njegov proračun nije pretjerano veći od Dinamova. Ove sezone ušao je u Premierligu i ovog ljeta potrošio je odštete za pojačanja tek nešto više od četiri milijuna eura.

Ivan Rakitić (Foto: AFP) Šokantna anegdota sve govori: Bio je to pravi "rat", čelnici Barce briznuli su u plač, a Rakitić je platio ceh divider

Norwich nije slučajno pobijedio City, nadigrao ga je u vrlo uzbudljivoj utakmici. Ako je to pošlo za rukom Norwichu, zašto ne bi i Dinamu? Jasno, iznenađenja sličnog tipa ne događaju se prečesto, ali se ipak događaju.

U nogometu je sve moguće, ne jednom je to dokazano. City ima svojih slabosti kao i svaka momčad. Modri ih moraju pokušati iskoristiti. Jedini način da to naprave jest taj da budu hrabri i odlučni.

Totalni bunker nije rješenje

Vidjet ćemo koju će postavu Nenad Bjelica izvesti na travnjak, možda opet iznenadi sa sastavom i formacijom, kao što je iznenadio protiv Atalante. Međutim, to neće biti ključno. Kao što je i sam naglasio, važniji će biti pristup, trka, agresivnost, hrabrost…

Luka Modrić (Foto: Instagram) Modrić najavio autobiografiju u kojoj prvi put otkriva brojne nepoznate detalje iz svog djetinjstva divider

Protiv Atalante Modri su pokazali da mogu odigrati izrazito ofenzivno i agresivno. Na proste su faktore razbili momčad koja je bila drugi favorit skupine. Protiv Cityja možda neće moći igrati tako napadački, ali ne smiju se zabiti ni u bunker.

Takav pristup značio bi siguran poraz. Građani su posljednjih godina gubili utakmice protiv protivnika koji se nisu libili napasti. Ako Modri budu hrabro izlazili u kontru, ako to budu radili sa što je više moguće igrača, možda će imati šansu. Treba pokušati, nemaju što izgubiti.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider