Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strašan sastav

Talijani složili Dream Team od igrača iz Istočne Europe: Jedan Hrvat i tri Srbina u ekipi

U iščekivanju povratka nogometa na Apeninima Talijani su složili idealnu momčad sastavljenu od nogometaša iz Istočne Europe koji su igrali u Serie A. I mora se priznati, impresivna je.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U vrijeme dok sve zaljubljenike u calcio s ovih prostora interesira kada će se nastaviti sezona Serie A, Talijani su posvetili malo prostora nogometu odnosno nogometašima iz Istočne Europe.

Portal Football Italia sastavio je idealnu momčad od igrača iz Istočne Europe koji su igrali u Serie A, složivši ih u formaciji 3-4-2-1.

Svoje mjesto našao je i legendarni kapetan hrvatske reprezentacije Zvonimir Boban koji je cijelo desetljeće igrao za Milan i osvojio četiri Scudetta te jednom i Ligu prvaka, u onom veličanstvenom finalu protiv Barcelone 1994. (4:0).

Postava je, kao što vidite, malo tanka s bekovima pa je tako i Boban pronašao svoje mjesto na atipičnoj poziciji, na krajnje desnoj strani veznog reda.

U momčadi se nalaze tri srpska nogometaša: Siniša Mihajlović, Dejan Stanković i Vladimir Jugović.

Na golu je bivši slovenski reprezentativac Samir Handanović, a pored Mihajlovića u obrani su još i Gruzijac Kakhaber Kaladze te Rumunj Cristian Chivu.

Vezni red uz Bobana, Jugovića i Stankovića popunjava još i Čeh Pavel Nedved, na pozicijama polušpica su Crnogorac Dejan Savićević i Poljak Zbigniew Boniek dok je u vrhu napada Ukrajinac Andrij Ševčenko.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider