Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kvalifikacije za SP

Muke polufinalista Eura: Švedi šokirali Španjolce, prvaci kiksali kod kuće protiv Bugara, a Englezi tek u nastavku slomili Mađare

Tri od četiri polufinalista igrali su u četvrtak u kvalifikacijama i samo jedan je uzeo sva tri boda.

Nogometaši Švedske kod kuće su skinuli skalp Španjolcima (2:1), Talijani su uzeli samo bod protiv Bugarske kod kuće (1:1), a Englezi su tek u nastavku slomili žilave Mađare (0:4). Tri od četiri polufinalista minulog Eura u četvrtak su igrali svoje prve utakmice poslije europske smotre i nisu biistali...

Pogledajte ludi start utakmice Španjolske i Švedske OVDJE.

Švedska je kreirala iznenađenje dana pobijedivši Španjolsku i to poslije fantastičnog preokreta. Furiji je bilo potrebno samo pet minuta za uvodni gol, strijelac je bio Soler, ali potom je krenula naznaka onoga što će se dogoditi. Lopta samo što je krenula od centra, a već je bilo 1:1, gol je zabio Alexander Isak. Konačnih 2:1 postavio je Victor Claesson u 57. minuti.

Pogledajte gol Fedea Chiese Bugarima OVDJE.

Europski prvaci nisu se izgleda još oporavili od proslave naslova jer su u svom prvom ispitu poslije Eura kiksali pred svojim navijačima u Firenci. U 16. minuti Federico Chiesa zabio je za vodstvo Azzurra, a u 39. minuti Iliev je postavio, pokazat će se, konačnih 1:1.

Englezi su se dugo mučili u Mađarskoj, činilo se kao će i oni imati problema danas jer je poslije uvodnih 45 minuta na semaforu stajalo 0:0, no u nastavku su Tri lava postavili stvari na svoje mjesto.

Raheem Sterling načeo je Mađare u 55. minuti, a samo osam minuta kasnije Harry Kane je udvostručio prednost. Već šest minuta poslije drugog gola Englezi su zabili i treći, a autor je bio kapetan Uniteda Hary Maguire. Tri minute prije kraja konačan rezultat postavio je Declan Rice.

Rezultati:

Gruzija – Kosovo 0:1
Andora – San Marino 2:0
Češka – Bjelorusija 1:0
Estonija – Belgija 2:5
Island – Rumunjska 0:2
Italija – Bugarska 1:1
Lihtenštajn – Njemačka 0:2
Litva – Sjeverna Irska 1:4
Mađarska – Engleska 0:4
Poljska – Albanija 4:1
Sj. Makedoniija – Armenija 0:0
Švedska – Španjolska 2:1
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider