Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pada neugodna tradicija?

Dinamo je dugo čekao europsko proljeće, ali gol i pobjedu u Portugalu čeka još duže

Momčad Nenada Bjelice pokušat će prekinuti neugodnu tradiciju dužu od pola stoljeća.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hoće li igrači Dinama nakon utakmice protiv Benfice u svlačionici zapjevati tugaljivi fado ili će se oriti pobjednička pjesma, doznat ćemo večeras. Dinamo do sada nije dobro prolazio na gostovanjima u Portugalu. Na osam gostovanja upisao je pobjedu i sedam poraza bez postignutog gola.

Dinamo je skoro 50 godina čekao europsko proljeće i ove sezone to je napokon ostvario. Već 57 godina čeka i pozitivan rezultat u Portugalu. Je li napokon došlo vrijeme i za prekid te crne serije?

Jedinu pobjedu Dinamo je na krajnjem zapadu Europe ostvario 1962. godine protiv Porta (2:1) u prvom kolu Kupa velesajamskih gradova.

Sjajna atmosfera u Lisabonu, navijači Dinama poručuju: "Ovo nam nije zadnje gostovanje!" Navijači Dinama u Lisabonu (GOL.hr) Navijači Dinama u Lisabonu (GOL.hr) Navijači Dinama u Lisabonu (GOL.hr) +2 Navijači Dinama u Lisabonu (GOL.hr)

Golove su zabili Ribić i Pašić. U uzvratu u Zagrebu je bilo 0:0, a te je sezone Dinamo igrao svoje prvo finale Kupa velesajamskih gradova u povijesti. Nakon Porta modri su izbacili belgijski Royal Gilloise, Bayern Munchen i Ferencvaros, a u finalu su izgubili od Valencije.

Nakon toga Dinamo je upisao sedam poraza bez postignutog gola. Tri puta je izgubio od Porta (0:3, 0:3, 0:1), dva puta od Benfice (0:2, 0:2), te po jednom od Barreirensea (0:2) i Sportinga (0:2) uz razliku pogodaka 0:16.

Dinamo ove sezone uspješan na gostovanjima, Benfica slaba doma

Međutim, raduje podatak kako je Dinamo ove sezone na sedam europskih gostovanja upisao tri pobjede, tri neodlučena ishoda i samo jedan poraz uz pozitivnu razliku pogodaka 10:6.

Na šest utakmica su postigli barem jedan pogodak, a samo na gostovanju u Istanbulu protiv Fenerbahčea nisu zatresli mrežu.

Može li Dinamo izdržati u Lisabonu i proći u četvrtfinale Europske lige?

Ukupno glasova:

Momčad Nenada Bjelice je pobijedila Astanu (2:0), Anderlecht (2:0) i Spartak iz Trnave (2:1), remizirala s Hapoel Be'er Shevom (2:2), Young Boysima (1:1) i Fenerbahčeom (0:0). Jedini gostujući poraz Dinamo je doživio u Plzenu od Viktorije (1:2) u prvom susretu 16-ine finala Europske lige. Međutim, sve je nadoknadio u uzvratu s pobjedom 3:0.

Benfica je ove sezone u Europi odigrala šest utakmica na stadionu Luz ostvarivši samo dvije pobjede, uz jedan poraz i tri neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 4:4.

Portugalci su pobijedili Fenerbahče (1:0) i AEK (1:0), remizirali protiv PAOK-a (1:1), Ajaxa (1:1) i Galatasaraya (0:0), te izgubili od Bayerna (0:2).

gol expired Luz neće biti pun, jedini Portugalac u HNL-u upozorio Benficu: Objasnio zašto Dinamo može proći divider

Tonel (Foto: AFP) Portugalac koji je nosio dres Dinama otkrio što očekivati od Benfice i koji problemi čekaju Modre divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider