Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legendarna utakmica

Ovu povijesnu scenu svi pamte: Mourinho konačno otkrio što je dobacio Guardioli i Ibri

Jose Mourinho prisjetio se upečatljive anegdote sa slavne uzvratne utakmice Barcelone i Intera u polufinalu Lige prvaka 2010. na Camp Nouu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho prisjetio se uzvratne utakmice Barcelone i Intera u polufinalu Lige prvaka 2010. Bio je te jedan od epskih okršaja Mourinha i Pepa Guardiole. Barca je lovila Interovih 3:1 iz Milana. Jedan upečatljivi detalj obilježio je slavnu utakmicu.

Igrala se 28. minuta na Camp Nouu. U duelu su bili Thiago Motta i Sergio Busquets. Motta je gradio loptu i prstima desne ruke gurnuo Busquetsa u predjelu vrata i vilice. On se pak bacio kao da ga je šakom pogodio Mike Tyson, kotrljao se i zapomagao na travnjaku.

Povijesna scena na Camp Nouu

Frank De Bleeckere na zaprepaštenje Interovih igrača izvadio je crveni karton. Mourinho je ludovao pokraj aut-crte. Portugalčeve gestikulacije i mimike otišle su povijest. Neki su odluku suca protumačili kao kompenzaciju za velike sudačke propuste na štetu Barcelone u prvoj utakmici. Kako god, Inter je ostao s igračem manje nakon samo pola sata igre, a ionako je Barcelona bila popriličan favorit na svojem bunjištu.

gol expired Mitski stadion velikana odlazi u povijest: Novi će biti dio plana vrijednog 1,2 milijarde eura divider

Dok je Motta napuštao travnjak, Guardiola je iskoristio priliku i pozvao Zlatana Ibrahimovića da mu da nove instrukcije. U tom trenutku Mourinho je prišao Guardioli s leđa i vidno ga iznenadio. Nešto mu je šapnuo u uho.

Po izrazu lica činilo se da je nešto jako zajedljivo, onako baš sočno. Tako je nastala legendarna fotografija koju mediji rado izvlače iz naftalina. Prošlo je već deset godina. Mourinho je u razgovoru za Gazzettu dello Sport odlučio otkriti što je točno rekao.

gol expired Netko je prodao medalju osvojenu u finalu Svjetskog prvenstva i dobio pola milijuna kuna divider

Mourinho otkrio što je dobacio Guardioli i Ibri

„Kada se Busquets bacio na travnjak kao da ga netko nokautirao i kada je sudac izvadio crveni karton, krajičkom oka vidio sam da je Barcina klupa skočila slaveći isključenje. Guardiola je odmah pozvao Ibru da mu objasni kako će se postaviti u igri 11 na 10. Prišao sam mu i rekao: 'Nemoj pretjerano slaviti, nije to još gotovo.'“

Utakmica je zapamćena po monumentalnoj obrambenoj Intera koji je parkirao neprobojni dvokatni autobus u svojem šesnaestercu. Barca je uspjela postići pogodak u 84. minuti, no više od toga nije mogla. Inter je izgubio s dovoljnih 1:0 i plasirao se u finale Lige prvaka koju će naposljetku i osvojiti.

gol expired Messija pitali bi li dodao Cristianu Ronaldu da igraju zajedno: Odgovor je briljantan divider

Mourinho je otkrio da to nije bila njegova inicijalna ideja.

„Bila je to naša epska obrambena igra, no ne treba zaboraviti da smo u prvoj utakmici pobijedili 3:1. U Milanu smo stekli pravo da tako igramo. Osim toga, to i nije bio naš plan. Da se Pandev nije ozlijedio na zagrijavanju, istrčali bismo s njim, Sneijderom, Eto'om i Militom“, kaže Mourinho, koji očito želi reći da je mislio igrati puno otvorenije.

Dok su navijači Barce i Intera grizli nokte i drhtali na tribinama ili pred malim ekranima, Mourinho kaže da mu je to bi samo dan u uredu.

gol expired Poznati sudac zapalio Španjolsku: Evo koliko je sudaca za Real, a koliko za Barcu divider

„Na tribinama imate vremena proživljavati dramu, možete se i moliti. Međutim, kada ste na klupi, morate pronaći soluciju. Nemate vremena za dramatiziranje. Na kraju mogući reći da mi je to najdraži poraz u karijeri. Nismo izgubili s 1:0, pobijedili smo 3:2“, zaključio je Mourinho.

Marsonia traži pomoć za ulazak u Drugu ligu

  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider