Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jose uvijek ima odgovor

Mourinho objasnio tko je kriv u toj trećoj sezoni i zašto je trebao imati više trofeja od Guardiole

Portugalski trener Jose Mourinho uvijek nas počasti zanimljivim pogledom na stvari.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho u medijskoj je ofenzivi. Nije čovjek kriv, radi kao stručni komentator i zovu ga najpoznatiji mediji jer svi znaju da će Jose uvijek nešto zanimljivo reći. U intervjuu za francuski L'Equipe dotaknuo se mnogih zanimljivosti.

''Dolazak u PSG? Nemoguće je trenirati klub koji ima trenera, morate me pitati za klub gdje su vrata otvorena'', odgovorio je Mourinho na svoj način na pitanje o mogućem dolasku u Pariz.

Osim Monaca prije dvije godine, Paris St-Germain već duži niz godina nema konkurenciju u Francuskoj, ali ne mogu se ni približiti bitci za naslov u Europi.

''PSG je svjetski klub sa svjetskim igračima, ali još nije osvojio ništa na europskom nivou. Istu stvar kažem za trenere, možeš imati kvalitetu, ali kad ne osvojiš ništa u Europi, onda nešto nedostaje. PSG je sad u toj fazi. U Francuskoj su uvijek prvi, kao Bayern ili Juventus, ali su trenutačno iza najvećih europskih klubova.''

Ove je sezone PSG šokantno ispao od Manchester Uniteda, koji je ranije u sezoni vodio baš Mourinho. Ipak, senzaciju je napravio njegov nasljednik.

''Znam što se dogodilo, ali ne želim baš sve analizirati javno. O tome ne želim govoriti. To je bilo iznenađenje iako smo mi pobijedili Juventus u Torinu'', snašao se nekako Jose.

Jose Mourinho (Foto: AFP) Mourinho optužio Ajax za naivnost: ''Kao da su igrali protiv Vitessea u nizozemskoj ligi'' divider

On je morao napustiti United prije Paula Pogbe. Francuz je eksplodirao nakon njegova odlaska, ali se ubrzo vratio starim boljkama i uklopio se u katastrofalan završetak sezone kluba s Old Trafforda.

''Ne mogu reći da je Pogba bio uzrok problema. Ja nisam bio Pogbina žrtva'', rekao je korektno.

U trećoj sezoni kriv je...

''Mourinhova treća godina'' postao je gotovo legendaran izraz u današnjem nogometu. Portugalac je ponudio objašnjenje u kojem, naravno, nije ništa do njega.

''Igrači mogu doživjeti eroziju, naročito kad od njih tražite puno. Kada imate na okupu profesionalce, ambiciozne, marljive i talentirane, kada je klub dobro strukturiran, onda tog propadanja nema. Kada ostanete sami, bez potpore, onda igrači nekad idu kontra trenera. Ja ne želim biti 'dobar dečko' jer takvi nakon tri mjeseca postanu lutke i ne završe dobro. Treba imati ravnotežu'', rekao je Mourinho koji očito u karijeri još nije naišao na situaciju da u toj trećoj sezoni iza sebe ima prave igrače i pravi klub.

gol expired Mourinho uperio prstom u ''krivca'' za čudo na Anfieldu: Ne znamo kad je o nekom tako govorio... divider

Nedavno je nakon prolaska Liverpoola u finale Lige prvaka nahvalio Jürgena Kloppa. Njegovi dojučerašnji rivali iz Premierlige borit će se za naslov u Europi, a tamo je on posljednji put bio prije devet godina.

''Divim se Mauriciju i Jürgenu i obojica zaslužuju nešto veliko. A nema veće stvari od pehara Lige prvaka. Ipak, netko će izgubiti. Jürgenu je ovo treće finale. Ne mogu ni zamisliti taj osjećaj da izgubiš tri finala.''

Još jedan njegov rival, možda najveći, Pep Guardiola obranio je titulu u Engleskoj te ponovio ono što su Mourinho i Ferguson napravili u prošlom desetljeću. Zanimljivo, sada Guardiola ima jedan trofej više od njega, 26 naprema 25.

''Da sam ostao u Portu i Interu, imao bih 31 trofej. ''Tada bih igrao Superkupove u Europi i ligi te Svjetsko klupsko prvenstvo'', imao je spreman odgovor Jose i na ovo pitanje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider