Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
i on je oduševljen

Mourinho uperio prstom u ''krivca'' za čudo na Anfieldu: Ne znamo kad je o nekom tako govorio...

Jose Mourinho nahvalio je Jürgena Kloppa, ali i kritizirao igrače Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ni sam Jürgen Klopp nije iskreno do kraja vjerovao da je to moguće, priznao je to nakon utakmice. Ali svoju je momčad pripremio na čudo i na kraju je Liverpool do čuda i došao. Kako drugo nazvati 4:0 protiv Barcelone u polufinalu Lige prvaka nakon poraza od 0:3 u prvoj utakmici.

Svjetski mediji natječu se u pohvalama za momke u crvenom, a Jose Mourinho, koji trenutačno radi kao stručni komentator, posebno je nahvalio svog kolegu. Nikad nismo čuli da je Mourinho tako nahvalio jednog trenera.

''Nisam to očekivao. Rekao sam da je sve moguće. Rekao sam da je Anfield jedno od mjesta na kojima nemoguće postaje moguće. No moram reći da je za mene ime ovog nevjerojatnog preokreta samo jedno – Jürgen'', rekao je Mourinho za beIN Sports.

''Nije do taktike, nije ovo do filozofije, već do srca i duše te sjajne atmosfere koju je stvorio s igračima. Imali su sjajnu sezonu u kojoj im se spremalo da ne osvoje ništa, a sad su na korak do osvajanja Lige prvaka.''

Igrači Liverpoola pjevaju s navijačima (Foto: AFP)) Trenutak za pamćenje: Pogledajte zajedničku pjesmu navijača i igrača Liverpoola od koje ćete se naježiti! divider

Taj epski preokret još je nevjerojatniji ako znamo da je Liverpool igrao bez Mohameda Salaha i Roberta Firmina, koji su se ozlijedili.

''Jürgen je sve ovo zaslužio zbog fenomenalnog posla koji radi s Liverpoolom. Ovo je sve zbog njega, ovo je odraz njegove osobnosti'', rekao je Mourinho, a onda se obrušio na svoje kolege.

''On ne plače jer mu nedostaju ozlijeđeni igrači, ne plače jer igraju 50-60 utakmica u sezoni. Drugi treneri u drugim ligama plaču govoreći da imaju previše utakmica, a igraju 30-35 susreta.''

Rasplesani Dejan Lovren (Screenshot) Rasplesani Lovren predvodio slavlje Redsa u svlačionici: Igrači Liverpoola u nevjerici divider

Na kraju se dotaknuo i situacije kod posljednjeg gola kada Alexander-Arnold lukavo izveo korner, a Origi zabio za prolaz u finale.

''Kada vidite takvu pogrešku kod igrača od 14-15 godina, kažete da su 'zaspali' ili nemaju kvalitetu za elitni nogomet. Ali ovdje govorimo o najboljima na svijetu i taj vam gol mnogo toga govori'', poručio je Mourinho.

Može li Liverpool sad do kraja u Ligi prvaka?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider